Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Robert Kubica va rata startul sezonului 2012 din Formula 1

Robert Kubica va rata startul sezonului 2012 din Formula 1

Robert Kubica va rata startul sezonului 2012 din Formula 1
de M.T.    |    23 Noi 2011   •   13:54

Renault a anunţat că Robert Kubica va lipsi în startul sezonului 2012 din Formula 1, pilotul polonez nereuşind să se refacă 100 % după accidentul în care a fost implicat la începutul acestui an în timp ce participa la un raliu.

Constructorul francez spera că se va putea baza pe Kubica încă din prima cursă a sezonului viitor, mai ales că Vitaly Petrov şi Bruno Senna nu au reuşit să impresioneze în actuala ediţie a Campionatului Mondial.

A fost o decizie dificil de luat, dar este una rezonabilă. Recuperarea mea este încurajatoare, iar doctorii continuă să fie impresionaţi. Însă am nevoie de mai mult timp, pentru că vreau să fiu 100% pregătit înainte de a reveni pe circuite”, a spus polonezul de 26 de ani.

Chiar dacă am muncit din greu în ultimele săptămâni, am ajuns la concluzia că nu sunt încă pregătit pentru sezonul 2012. I-am sunat pe oficialii echipei şi i-am informat asupra situaţiei”, a adăugat Kubica.

Într-un comunicat oficial, Renault şi-a reafirmat sprijinul pentru pilotul său: „O maşină de teste este pregătită şi îl aşteaptă. Robert rămâne un membru al familiei noastre şi în 2012, discutând deja prelungirea contractului său pentru încă un sezon”.

În actualul sezon, rusul Vitaly Petrov este cel mai bine plasat pilot al celor de la Renault, locul 9 la general, cu 36 de puncte, în timp ce la constructori, echipa franceză se află pe poziţia a cincea, cu 72 de puncte.

×
Subiecte în articol: Renault Formula 1
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close