Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto S-a schimbat modificarea: MP al Bahrainului nu va mai avea loc în 2011

S-a schimbat modificarea: MP al Bahrainului nu va mai avea loc în 2011

S-a schimbat modificarea: MP al Bahrainului nu va mai avea loc în 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
08 Iun 2011   •   15:56

Deşi la finalul săptămânii trecute FIA anunţa că Marele Premiu al Bahrainului urmează să fie reprogramat pentru 30 octombrie, Bernie Ecclestone a declarat pentru BBC că o astfel de decizie nu poate fi luată în condiţiile în care toate cele 12 echipe din Campionatul Mondial se opun.

 
Sperăm că pe viitor va fi linişte şi pace în Bahrain, dar, deocamdată, cursa nu poate avea loc. Programul nu poate fi schimbat fără acordul celor care participă, acestea sunt faptele”, a spus Ecclestone, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai desfăşurării Marelui Premiu din Bahrain.
 
Anunţul conform căruia MP al Bahrainului urma să fie reprogramat a trezit nu doar îngrijorarea piloţilor şi echipelor din Marele Circ, dar şi pe cea a organizaţiilor civice. Alex Wilks, reprezentantul unei astfel de organizaţii, Avaaz, a declarat: „Afirmaţiile conform cărora calmul a fost restaurat, iar viaţa a revenit la normal în Bahrain sunt total neadevărate. În ultima săptămână, poliţia a continuat să folosească gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi grenade, ucigând şi rănind mai multe persoane”.
 
Marele Premiu al Bahrainului a fost anulat în luna februarie, în urma protestelor din ţară care au dus la moartea a peste 20 de oameni.

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Formula 1
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close