Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Schumi a crezut că o să moară la Silverstone, în 1999, după un dramatic accident (VIDEO)

Schumi a crezut că o să moară la Silverstone, în 1999, după un dramatic accident (VIDEO)

Schumi a crezut că o să moară la Silverstone, în 1999, după un dramatic accident (VIDEO)
Sursa foto: Michael Schumacher, fost pilot Formula 1
14 Ian 2009   •   15:13

La aproape 10 ani de la probabil cel mai rău accident suferit vreodată de fostul pilot Michael Schumacher pe pista de Formula 1, acesta a acceptat să vorbească despre traumatizantul eveniment. Accidentul a avut loc în 1999, în timpul cursei din Anglia, de la Silverstone.
Mi-am pierdut cunoştinţa şi ultimul meu gând a fost că sunt pe moarte. Transpiram, bătăile inimii erau din ce în ce mai slabe, iar în jurul meu totul devenise negru. Mi-am revenit, câteva minute mai târziu, eram pe targă, dar mi se părea că trecuse o eternitate..." a recunoscut fostul star al Formulei 1, precizează prosport.ro
Cursa tocmai pornise, avându-i în prim plan pe piloţii lui Ferrari, Michael Schumacher şi Eddie Irvine, şi pe cei ai McLaren, Mikka Hakkinen şi David Coulthard. Monoposturile McLaren se aflau pe primele două poziţii, Schumi şi Irvine rămânând în urmă, pe 3 şi pe 4. Ciudată a fost reacţia celui din urmă, care a încercat, cu ori preţ, să-l depăşească pe german. Oprirea cursei şi incetinirea maşinilor, dar şi atacurile agresive ale colegului său, l-au făcut pe Michael să iasă în decor, lovind în plin un zid de pneuri şi fracturându-şi piciorul drept. Legendarul pilot se poate considera, însă, foarte norocos că a rămas în viaţă judecând după violenţa impactului.
Schumacher a lipsit şase etape din Marele Circ şi, atunci când s-a întors, a fost instruit de şefii echipei să îl ajute pe colegul său, care se bătea cu şanse reale pentru titlul mondial. Totuşi, ţinând minte rolul pe care l-a avut şi Irvine în accidentul său, germanul nu l-a protejat pe acesta în faţa finlandezului Hakkinen în ultima cursă, pilotul lui McLaren câştigând ediţia 1999 a Formulei 1.
Actualmente consilier al echipei Ferrari, Schumacher a răspuns şi întrebărilor fanilor, care îl doresc înapoi în competiţie, potrivit sursei citate: "Am fost pilot timp de 16 ani. La un moment dat, ţi se ia. Asta nu înseamnă, însă, că nu simt un pic de nostalgie atunci când privesc o cursă. Repet, nu voi mai pilota niciodată în Formula 1. Sunt destui lupi tineri care au ce să arate".
Germanul, care a împlinit vârsta de 40 de ani pe 3 ianuarie, a câştigat în lunga sa carieră 7 tituluri mondiale, a reuşit să trecă primul linia de sosire în 91 de curse şi este considerat cel mai bun pilot din istoria Formulei 1.
Priviţi aici accidentul în urma căruia Schumacher s-a temut pentru viaţa sa:

Foto: www.smh.com.au
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michael Schumacher
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close