Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Schumi: ?N-am văzut aşa ceva în viaţa mea?. Citiţi declaraţiile piloţilor după MP al Braziliei

Schumi: ?N-am văzut aşa ceva în viaţa mea?. Citiţi declaraţiile piloţilor după MP al Braziliei

Schumi: ?N-am văzut aşa ceva în viaţa mea?. Citiţi declaraţiile piloţilor după MP al Braziliei
03 Noi 2008   •   16:22

Ultima cursă a sezonului 2008 din Formula 1 a fost una dramatică. Presărat cu stropi de ploaie la startul şi la finalul său, Marele Premiu al Braziliei a oferit cel mai tânăr campion mondial al acestui sport cu motor, Lewis Hamilton (foto), dar şi o victorie amară a echipei Ferrari la categoria constructorilor. Câteva sute de metri l-au despărţit pe Massa de un titlu mondial obţinut pe teren propriu, dar norii s-au gândit că ar fi prea nemilos ca Hamilton să piardă pentru a doua oară consecutiv trofeul, pornind cu un avans de şapte puncte în cursa de la Interlagos.
Cursa l-a impresionat chiar şi pe Michael Schumacher, septuplu campion mondial al Formulei 1. ?Ce final! Sunt încă marcat de această cursă. Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea, nici în calitate de pilot, nici în calitate de spectator. Îl felicit pe Lewis Hamilton şi îi transmit numai urări de bine lui Felipe Massa şi tuturor fanilor noştri din Brazilia?, a spus fostul pilot de la Ferrari. ?Felipe trebuie să ţină capul sus, pentru că a demonstrat în acest sezon că este un pilot foarte bun. Cu siguranţă se va bate pentru titlu în sezonul viitor?, a adăugat Schumi.
Iată ce au declarat şi piloţii, la finalul ultimei curse a sezonului:
Lewis Hamilton (McLaren)
?Sincer, nu ştiam dacă am câştigat când am trecut linia de sosire. Nu eram sigur dacă a fost suficient ceea ce am făcut. Apoi mi s-a comunicat de la boxe şi am fost extaziat. Am reuşit şi tot ce s-a întâmplat până acum poate fi dat uitării. A fost cea mai frumoasă cursă şi cea mai grea din viaţa mea. Trebuie să le mulţumesc tuturor, tatălui meu, familiei, fanilor şi susţinătorilor de acasă şi, bineînţeles, echipei. Ar fi grozav să mai repetăm isprava şi în viitor, dar nu sunt sigur dacă inima mea mai poate suporta un astfel ultim tur de pistă?.
Felipe Massa (Ferrari)
?A fost o zi foarte emoţionantă pentru mine. Am condus perfect şi totul părea să meargă prea bine. Apoi a venit ploaia pe final şi ştiam ce se întâmplă. Am crezut că putem câştiga şi am fost aproape, dar apoi l-am văzut pe Lewis depăşindu-l pe Timo Glock şi subit m-au copleşit emoţiile. Dar sunt mândru de echipa mea, de familia mea, de oamenii care au fost aici şi de întregul sezon. A mai trecut o zi din viaţa mea. Lewis a câştigat, iar eu voi învăţa din această lecţie?.
Timo Glock (Toyota)
?Am avut pneuri de uscat când a început să plouă şi mi-a fost pur şi simplu imposibil să forţez în ultimul tur. Am luptat cât am putut, dar nu reuşeam să ţin maşina pe traseu şi am pierdut poziţii importante chiar la finalul cursei. Am terminat în top şase, ceea ce este un rezultat decent pentru mine, pentru că am avut probleme cu maşina în acest weekend, dar am fost foarte aproape de locul patru, aşa că sunt şi un pic dezamăgit?
?Este finalul primului meu sezon alături de Toyota şi sunt mulţumit per total. Nu a fost uşor pentru mine la început, dar am îmbunătăţit maşina şi mi-am îmbunătăţit şi eu performanţele. De la Hockenheim a fost bine pentru mine, am reuşit să-mi îndeplinesc baremul de 20 de puncte şi să termin chiar şi pe podium. Acum trebuie să muncim şi mai mult pentru anul viitor şi să avansăm?.
Sebastian Vettel (Toro Rosso)
?A fost o cursă dificilă şi haotică şi mă bucur că am terminat sezon în glorie, pe locul patru. Nu am făcut greşeli şi spun că am meritat acest rezultat, chiar dacă speram şi la un podium. A fost grozav să mă bat cu Massa, Alonso şi Hamilton. Pe finalul cursei mă concentram să ţin maşina pe traseu şi nu ştiam pe ce poziţie mă aflu, aşa că am încercat să îl depăşesc pe Lewis ca pe orice alt pilot şi am reuşit. L-am depăşit şi pe Timo Glock în utlima curbă, pentru că el avea probleme cu pneurile de uscat. Lewis era în acel moment în spatele meu, dar nu am ştiut că eu puteam să influenţez soarta titlului mondial. Important este că am obţinut cinci puncte. A fost un sezon fantastic?.
Fernando Alonso (Renault)
?Sunt foarte mulţumit cu locul doi. Condiţiile au fost dificile, dar am reuşit să profităm de ele. Am dat tot ce a fost mai bun, echipa a luat deciziile cele mai bune, la timpul potrivit, iar eu am reuşit să îl ţin pe Raikkonen în spatele meu până la final. Este un rezultat fantastic pentru echipă şi o modalitate excelentă de a încheia sezonul?.
David Coulthard (Red Bull)
?Sunt dezamăgit. Nu aşa voiam să îmi închei cariera. Am fost precaut în primul viraj şi am lăsat destul spaţiu maşinii de pe interior, dar din păcate cred că Roseberg m-a lovit şi m-a învârtit. Speram că totul e în ordine, dar în virajul doi Nakajima a intrat în partea din faţă a monopostului meu. La încălzire era destul de încrezător şi nu aveam nicio problemă că ploua. Voiam doar să ajung la finiş şi să fac nişte întoarceri în loc pentru mulţime, chiar dacă mi-ar fi adus o amendă, dar nu mi-a ieşit?.
?Nu pot să mă plâng totuşi, am avut o carieră grozavă şi le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. Mulţumesc fiecărui membru al echipei Red Bull pentru ultimii patru ani, care au fost distractivi şi aştept să lucrez cu ei şi pe viitor. Am fost copleşit de nivelul de susţinere de care am avut parte în paddock în acest weekend, înseamnă foarte mult pentru mine că atâţia oameni m-au felicitat pentru întreaga carieră şi mi-au urat noroc pentru viitor. Şi, în absenţa unui campionat, dacă pot pleca doar şi cu atât, atunci este un final fericit?.
Clasamentul cursei:
1. Felipe Massa ? Ferrari
2. Fernando Alonso ? Renault
3. Kimi Raikkonen ? Ferrari
4. Sebastien Vettel ? Toro Rosso
5. Lewis Hamilton ? McLaren
6. Timo Glock ? Toyota
7. Heikki Kovalainen ? McLaren
8. Jarno Trulli - Toyota
Clasamentul final al piloţilor:
1. L. Hamilton - McLaren 98 p
2. F. Massa - Ferrari 97 p
3. K. Räikkönen - Ferrari 75 p
4. R. Kubica - BMW 75 p
5. F. Alonso - Renault 61 p
6. N. Heidfeld - BMW 60 p
7. H. Kovalainen - McLaren 53 p
8. S. Vettel - Toro Rosso 35 p
9. J. Trulli - Toyota 31 p
10. T. Glock - Toyota 25 p
11. M. Webber - Red Bull 21 p
12. N. Piquet jr. - Renault 19 p
13. N. Rosberg - Williams 17 p
14. R. Barrichello - Honda 11 p
15. K. Nakajima - Williams 9 p
16. D. Coulthard - Red Bull 8 p
17. S. Bourdais - Toro Rosso 4 p
18. J. Button - Honda 3 p
19. G. Fisichella - Force India 0 p
20. A. Sutil - Force India 0 p
21. T. Sato - Super Aguri 0 p
22. A. Davidson - Super Aguri 0p
Clasamentul general al constructorilor:
1. Ferrari - 172 p
2. McLaren - 151 p
3. BMW - 135 p
4. Renault - 80 p
5. Toyota - 56 p
6. Toro Rosso - 39 p
7. Red Bull - 29 p
8. Williams - 26 p
9. Honda - 14 p
10. Force India - 0 p
11. Super Aguri ? 0 p
Foto: f1.gpupdate.net
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close