Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Sebastian Vettel a scăpat de penalizare în Malaysia, deşi a încălcat regulamentul

Sebastian Vettel a scăpat de penalizare în Malaysia, deşi a încălcat regulamentul

Sebastian Vettel a scăpat de penalizare în Malaysia, deşi a încălcat regulamentul
04 Apr 2010   •   18:40

În urma investigaţiilor de la sfârşitul Marelui Premiu al Malaysiei, Comisarii FIA au descoperit că învingătorul Sebastian Vettel a fost vinovat pentru depăşire sub steag galben, dar pilotul de la Red Bull a scăpat fără penalizare.

În timp ce Fernando Alonso s-a retras şi a oprit pe interiorul Turnantei 4, Vettel l-a depăşit cu un tur pe Jarno Trulli de la Lotus, înainte să încetinească şi să se uite la maşina italianului. FIA a declarat că Vettel a încălcat regulamentul, dar că nu îl va penaliza pentru că a crezut că şi Trulli are probleme.

"După ce au primi raportul Directorului cursei că Maşina 5 a lui Sebastian Vettel a depăşit Maşina 18 a lui Jarno Trulli în timp ce steagurile galbene erau afişate, stewarzii, analizând probele video şi de telemetrie şi ascultând dovezile pilotului şi reprezentaţilor echipei, au constatat că pilotul a încălcat Articolul 2.4.5.1 b) din Anexa H a Codului Sportiv Internaţional.

Totuşi, comisarii, luând notă şi că pilotul a redus foarte mult viteza în zona aflată sub steag galben şi că a crezut că Maşina 18 încetinea din cauza unor probleme proprii, au decis, în concordanţă cu Articolul 16.2 a) din Regulamentul Sportiv al Formulei 1, să nu îl penalizeze pe Vettel", se arată în comunicatul FIA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vettel Formula 1
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close