Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Sebastian Vettel nu renunţă la visul de a câştiga titlul în Formula 1

Sebastian Vettel nu renunţă la visul de a câştiga titlul în Formula 1

Sebastian Vettel nu renunţă la visul de a câştiga titlul în Formula 1
28 Oct 2010   •   11:40

Pilotul Sebastian Vettel de la Red Bull nu a renunţat la ideea de a deveni campion mondial la finalul acestui sezon, în ciuda faptului că se află la 25 de puncte în urma lui Fernando Alonso cu doar două curse rămase de disputat.

Vettel şi coechipierul Mark Webber nu au reuşit să termine ultima cursă din Coreea de Sud, pe care a câştigat-o Alonso. "Sunt ultima persoană care va renunţa. Am văzut în Coreea de Sud cât de rapid se pot schimba lucrurile", a declarat Vettel.

Webber se află la 14 puncte în faţa lui Vettel, dar şeful echipei, Christian Horner, a declarat că niciunul dintre piloţi nu va fi favorizat. "Avem doi piloţi fantastici şi îi vom susţine în mod egal în conformitate cu sportivitatea echipei Red Bull. După cum am văzut în Coreea de Sud este imposibil să prezicem ce se va întâmpla în condiţiile în care primii cinci piloţi sunt foarte apropiaţi. În final, matematica va vorbi de la sine. Sunt sigur că ambii piloţi vor face tot posibilul să obţină cel mai bun rezultat pentru echipă", a declarat Horner.

Webber, care se află la 11 puncte în urma lui Alonso, abandonase cursa din Coreea de Sud înainte de ghinionul lui Vettel. Cu nouă tururi înainte de final, Vettel era în frunte şi aproape de o victorie care i-ar fi adus şi primul loc în clasamentul piloţilor pentru prima oară în acest sezon. Dar o problemă la motor l-a făcut să abandoneze subit, fapt de care a profitat pilotul de la Ferrari. Vettel se află acum pe locul patru în clasamentul piloţilor, în urma lui Alonso, Webber şi Lewis Hamilton de la McLaren.

Ultimele două curse ale sezonului vor avea loc în Brazilia, pe 7 noiembrie, şi Abu Dhabi, o săptămână mai târziu.


×
Subiecte în articol: Mark Webber Sebastian Vettel Formula 1
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close