Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Sebastien Loeb este din nou campion mondial WRC (VIDEO)

Sebastien Loeb este din nou campion mondial WRC (VIDEO)

Sebastien Loeb este din nou campion mondial WRC (VIDEO)
02 Noi 2008   •   14:27

Pilotul francez Sebastien Loeb (Citroen C4) şi-a asigurat un al cincilea titlu consecutiv de campion mondial, după ce a ocupat locul 3, duminică, la Raliul Japoniei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).
Loeb a fost devansat în Japonia de finlandezii Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala, însă a reuşit să câştige al cincilea titlu consecutiv, lucru care nu a mai fost realizat de niciun pilot de la înfiinţarea WRC în 1973. Câştigător a zece etape în acest sezon, Loeb, în vârstă de 34 de ani, are un avans de zece puncte faţă de Hirvonen, cu o etapă înainte de final.
Loeb îl are ca pilot pe monegascul Daniel Elena.
?Este incredibil. Dar a fost un rally greu- nu ar fi putut fi mai problematic de atât. Este un moment mare. Este perfect?, declara Loeb pe siteul WRC. Acesta a adăugat că ?este uşurat că acest weekend s-a terminat. Anul trecut, eu şi Daniel am egalat recordul cu patru victorii, aşa că fiind singurii cu cinci titluri ne face foarte fericiţi?.
De cealaltă parte, Hirvonen, care a obţinut în Japonia a treia victorie în acest an, a recunoscut că Loeb merit[ titlul de campion mondial: ?Asta e. S-a terminat. Loeb a obţinut 10 victorii înainte de a veni în Japonia, aşa că merită. Eu am făcut tot ce am putut. Acum vom încerca şi la anul?.
La constructori, Ford a obţinut un maximum de 18 puncte şi a redus diferenţa faţă de Citroen la 11 puncte.
De la debutul său în campionatul mondial, în 1999, Loeb a obţinut victorii în 46 de rally-uri, un record în sine şi acesta.
Vezi aici un montaj cu unele din cele mai bune momente din cariera lui Sebastien Loeb

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: WRC campion mondial Citroen Ford
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close