x close

Sebastien Loeb este din nou campion mondial WRC (VIDEO)

02 Noi 2008   •   14:27
Sebastien Loeb este din nou campion mondial WRC (VIDEO)

Pilotul francez Sebastien Loeb (Citroen C4) şi-a asigurat un al cincilea titlu consecutiv de campion mondial, după ce a ocupat locul 3, duminică, la Raliul Japoniei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).
Loeb a fost devansat în Japonia de finlandezii Mikko Hirvonen şi Jari-Matti Latvala, însă a reuşit să câştige al cincilea titlu consecutiv, lucru care nu a mai fost realizat de niciun pilot de la înfiinţarea WRC în 1973. Câştigător a zece etape în acest sezon, Loeb, în vârstă de 34 de ani, are un avans de zece puncte faţă de Hirvonen, cu o etapă înainte de final.
Loeb îl are ca pilot pe monegascul Daniel Elena.
?Este incredibil. Dar a fost un rally greu- nu ar fi putut fi mai problematic de atât. Este un moment mare. Este perfect?, declara Loeb pe siteul WRC. Acesta a adăugat că ?este uşurat că acest weekend s-a terminat. Anul trecut, eu şi Daniel am egalat recordul cu patru victorii, aşa că fiind singurii cu cinci titluri ne face foarte fericiţi?.
De cealaltă parte, Hirvonen, care a obţinut în Japonia a treia victorie în acest an, a recunoscut că Loeb merit[ titlul de campion mondial: ?Asta e. S-a terminat. Loeb a obţinut 10 victorii înainte de a veni în Japonia, aşa că merită. Eu am făcut tot ce am putut. Acum vom încerca şi la anul?.
La constructori, Ford a obţinut un maximum de 18 puncte şi a redus diferenţa faţă de Citroen la 11 puncte.
De la debutul său în campionatul mondial, în 1999, Loeb a obţinut victorii în 46 de rally-uri, un record în sine şi acesta.
Vezi aici un montaj cu unele din cele mai bune momente din cariera lui Sebastien Loeb

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

WRC campion mondial Citroen Ford
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati