Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Silverstone are locul asigurat în F1. Britanicii au semnat cu Ecclestone pe 17 ani

Silverstone are locul asigurat în F1. Britanicii au semnat cu Ecclestone pe 17 ani

Silverstone are locul asigurat în F1. Britanicii au semnat cu Ecclestone pe 17 ani
Sursa foto: silverstone
07 Dec 2009   •   14:23

Circiuitul de la Silverstone va rămâne, în cele din urmă, locul de organizare al Marelui Premiu al Marii Britanii. Şi nu pentru un an sau doi, ci pentru 17! Donington Park nu a reuşit să strângă suficiente fonduri, iar administratorii Silverstone jubilează, spunând că acordul cu Formula One Management va ajuta chiar şi industria automibilistică britanică, pentru a nu mai vorbi de apărarea tradiţiei celei mai vechi curse din calendarul F1.
"Nu este uşor să intri într-un contract de o asemenea valoare, trebuie să îţi asumi o responsabilitatea uriaşă, dar Clubul Piloţilor de Curse Britanici a vrut ca această relaţie să continue. Toată lumea ştie că MP al Marii Britanii nu este doar un eveniment de sport, dar este motorul industriei din această ţară. Dacă l-am pierde, poate că nu am mai fi recuperat niciodată acest lucru.", a declarat preşedintele Clubului Piloţilor de Curse Britanici (BRDC), Damon Hill, potrivit The Guardian.
Directorul administrării circuitului Silverstone, Richard Phillips, spune că durata acordului este una care ajută mult, deoarece astfel se pot face investiţii mari cu speranţa reală că acestea vor avea timp să se amortizeze.
"Noi am avut mereu contracte pe cinci ani şi nu am putut să obţinem finanţări pentru investiţiile necesare. Dar răgazul de 17 ani ne va ajuta mult în acest sens.", a precizat Phillips.
De asemenea, britanicii sunt mulţumiţi de termenii negociaţi în contract, pe care îi consideră mulţumitori şi viabili.
"Detaliile sunt mult mai avantajoase decât în contractele precedente. Acesta este gândit chiar foarte bine.", a încheiat Phillips.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Bernie Ecclestone
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close