Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Simone Corsi şi Marco Simoncelli, învingători la Valencia la clasele mici

Simone Corsi şi Marco Simoncelli, învingători la Valencia la clasele mici

Simone Corsi şi Marco Simoncelli, învingători la Valencia la clasele mici
26 Oct 2008   •   14:43

Simoncelli a repurtat o nouă victorie la clasa 250 cc, iar Corsi a ieşit pe primul loc la ultima cursă la 125 cc. Circuitul de la Valencia a găzduit ultima întrecere din acest an pentru motociclism viteză. Astfel, la ultima probă la 125 cc a sezonului, italianul Simone Corsi (Aprilia) a obţinut a patra victorie din acest an în faţa spaniolului Nicolas Terol şi a francezului Mike Di Meglio. Acesta din urmă, deja campion mondial înainte de această cursă, a terminat cu bine sezonul în pofida unor dificultăţi în timpul calificărilor.
La clasamentul pe piloţi au intervenit schimbări importante deoarece învingătorul de la Valencia, Simone Corsi, a trecut pe locul doi în faţa lui Gabor Talmacsi, care a abandonat la Valencia. Aceasta a fost de altfel ultima cursă la această categorie, la anul urcând o treaptă, spre clasa 250 cc.
La 250 cc, Marco Simoncelli (Gilera), şi el deja campion mondial încă de săptămâna trecut din Malaezia, a terminat prima şedinţă de calificări pe poziţia patru, pentru ca apoi să îşi revină şi să obţină un pole position ce îi confirma poziţia de ?rege? al clasei. Simoncelli, obţine astfel a şasea vitorie a sezonului, reuşind să urce la Valencia de pe poziţia 6 în turul 2 la a fi liderul cursei în ultima jumătate.
Pilotul român al echipei Grizzly Gas Kiefer Racing, Robert Mureşan, s-a clasat pe locul 21 în Marele Premiu de motociclism viteză de la Valencia, clasa 125 cc,şi a terminat fără niciun punct în clasamentul general. Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Valencia MotoGP
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close