Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Trei fraţi din Sibiu vor strânge bani pentru copiii săraci din Mongolia, după un Raliu inedit de 16.000 de km

Trei fraţi din Sibiu vor strânge bani pentru copiii săraci din Mongolia, după un Raliu inedit de 16.000 de km

Trei fraţi din Sibiu vor strânge bani pentru copiii săraci din Mongolia, după un Raliu inedit de 16.000 de km
23 Iul 2009   •   18:30

Fraţii Andreas, Christoph şi Thomas Galter, cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, s-au înhămat pe 18 iulie în aventura vieţii lor. O aventură prin 13 ţări şi pe un traseu ce poate ajunge până la 16.000 de kilometri. Totul pentru o cauză nobilă.

Cei trei au plecat în Raliul Mongoliei, un raliu cu totul neobişnuit. Nu contează viteza, goana după sutimi de secundă sau motoarele puternice. Dimpotrivă. ?Mongol Rally este una dintre ultimele aventuri adevărate şi asta cu scop nobil. Este un proiect CNCF (Christina Noble Children?s Foundation), care oferă copiilor din întreaga lume o casă, sprijin medical şi, mai ales, acces la educaţie?, se arată pe site-ul oficial al celor trei fraţi din Sibiu.

Principiul Mongol Rally este foarte simplu: se cumpără o mașină cât mai ieftină și se merge cu ea până în capitala Mongoliei, Ulaanbaatar, respectând trei reguli de bază:
- fiecare echipă este obligată să adune minim 1.000 de lire sterline ca donație pentru proiecte sociale în Mongolia. Băieţii şi-au propus să strângă 1.200 de lire sterline şi deja bat la pragul oficial.
- mașina nu poate depăși capacitatea cilindrică de 1.200 cm³ şi nici să coste mai mult de 500 de euro
- nu există back-up sau sprijin în ceea ce privește securitatea; fiecare echipă este responsabilă pentru siguranța proprie și sosirea în Ulaanbaatar

Fraţii Galter au plecat de la Milano, una dintre cele trei locaţii de start oficiale, într-o cursă de 3-4 săptămâni în care au mai luat startul alte 500 de echipe, care vor încerca să învingă munţi, râuri, deşerturi, reaua-voinţă a agenţilor vamali, atacurile tâlharilor sau problemele tehnice.

?Nu trebuie să uităm că această călătorie nu este relaxantă sau lipsită de pericole. Timp de mai multe săptămâni vom conduce, de la răsărit până la apus, vom traversa țări cu diferențe de temperatură de până la 60°C și vom traversa zone instabile din punct de vedere politic, toate acestea într-un Subaru Domingo de doar 3,5 m lungime. Mongol Rally ne va testa limitele ceea ce îl va face o experiență de neuitat?, au scris cei trei pe site-ul oficial.

Mai multe detalii despre cum puteţi face donaţii, aici

Iată traseul ales de cei trei:
Italia, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan, Kirghistan, Kazahstan, Rusia, Mongolia.

Iată maşina celor trei:


Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close