Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Trei piloţi români participă la Abu Dhabi Desert Challenge

Trei piloţi români participă la Abu Dhabi Desert Challenge

Trei piloţi români participă la Abu Dhabi Desert Challenge
30 Mar 2011   •   11:53

Mani Gyenes, Alex Gârbacea şi Adrian Răduţă vor concura în perioada 1-7 aprilie în prima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial
de Rally-Raid (FIM), Abu Dhabi Desert Challenge. Aceasta este prima competiţie la care Mani participă după ce în ianuarie a câştigat raliul Dakar la clasa Maraton. 

Aşa cum şi-a propus la finalul Dakar-ului 2011, Vectra Racing încearcă să participe la toate etapele incluse în calendarul Campionatului Mondial de Rally-Raid, sezonul începând săptămâna aceata în Abu Dhabi. Atât Mani Gyenes, Alex Gârbacea cât şi Adi Răduţă concurează pentru prima dată în Emiratele Arabe Unite, singurul pilot român care a mai evoluat până acum la Desert Challenge fiind Marcel Butuza, care a ocupat locul şase în 2007.

Mani Gyenes şi Alex Gârbacea sunt obţinuiţi ai rally-raidurilor din 2007 până în prezent participând la minim un eveniment internaţional pe sezon. Totuşi, Mani a concurat până acum doar în Sahara şi Atacama, în timp ce Alex a participat doar la evenimente organizate în deşertul african. Ambii vor trebui să descopere nisipul din deşertul Liwa, raliul urmând să petreacă cinci zile în această parte a Rub al Khali (deşert cunoscut în România ca Marele Deşert al Arabiei) şi să se acomodeze cu o căldură mult mai mare decât cea întâlnită până acum la celelalte competiţii.

În aventura din Emiratele Arabe Unite, celor doi piloţi care au mai concurat de-a lungul timpului în Mondialul de Rally-Raid, li se va alătura şi Adrian Răduţă. Multiplu campion al României la motocros şi dublu campion est-european tot în motocros, Adi Răduţă va concura la Desert Challenge pentru a putea vedea dacă se poate adapta cu acest sport şi dacă pe viitor poate face echipă cu Mani Gyenes şi Alex Gârbacea în competiţii de rally-raid mult mai dure. Pentru Adi Răduţă experienţa celor doi coechipieri şi a echipei de asistenţă este vitală.

Toţi cei trei piloţi Vectra Racing sunt înscrişi la categoria Open şi vor concura pe motociclete KTM 690 Rally.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close