Antena 3 Sport Alte sporturi Auto/Moto Trei piloţi români participă la Abu Dhabi Desert Challenge

Trei piloţi români participă la Abu Dhabi Desert Challenge

de Antena3.ro    |    30 Mar 2011   •   11:53
Trei piloţi români participă la Abu Dhabi Desert Challenge

Mani Gyenes, Alex Gârbacea şi Adrian Răduţă vor concura în perioada 1-7 aprilie în prima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial
de Rally-Raid (FIM), Abu Dhabi Desert Challenge. Aceasta este prima competiţie la care Mani participă după ce în ianuarie a câştigat raliul Dakar la clasa Maraton. 

Aşa cum şi-a propus la finalul Dakar-ului 2011, Vectra Racing încearcă să participe la toate etapele incluse în calendarul Campionatului Mondial de Rally-Raid, sezonul începând săptămâna aceata în Abu Dhabi. Atât Mani Gyenes, Alex Gârbacea cât şi Adi Răduţă concurează pentru prima dată în Emiratele Arabe Unite, singurul pilot român care a mai evoluat până acum la Desert Challenge fiind Marcel Butuza, care a ocupat locul şase în 2007.

Mani Gyenes şi Alex Gârbacea sunt obţinuiţi ai rally-raidurilor din 2007 până în prezent participând la minim un eveniment internaţional pe sezon. Totuşi, Mani a concurat până acum doar în Sahara şi Atacama, în timp ce Alex a participat doar la evenimente organizate în deşertul african. Ambii vor trebui să descopere nisipul din deşertul Liwa, raliul urmând să petreacă cinci zile în această parte a Rub al Khali (deşert cunoscut în România ca Marele Deşert al Arabiei) şi să se acomodeze cu o căldură mult mai mare decât cea întâlnită până acum la celelalte competiţii.

În aventura din Emiratele Arabe Unite, celor doi piloţi care au mai concurat de-a lungul timpului în Mondialul de Rally-Raid, li se va alătura şi Adrian Răduţă. Multiplu campion al României la motocros şi dublu campion est-european tot în motocros, Adi Răduţă va concura la Desert Challenge pentru a putea vedea dacă se poate adapta cu acest sport şi dacă pe viitor poate face echipă cu Mani Gyenes şi Alex Gârbacea în competiţii de rally-raid mult mai dure. Pentru Adi Răduţă experienţa celor doi coechipieri şi a echipei de asistenţă este vitală.

Toţi cei trei piloţi Vectra Racing sunt înscrişi la categoria Open şi vor concura pe motociclete KTM 690 Rally.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close