Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto US F1, un proiect născut mort? Investitorul Hurley, tentat să se mute la Campos F1

US F1, un proiect născut mort? Investitorul Hurley, tentat să se mute la Campos F1

US F1, un proiect născut mort? Investitorul Hurley, tentat să se mute la Campos F1
Sursa foto: us f1
25 Feb 2010   •   17:39

Proiectul US F1 este pe cale să moară înainte de a se fi născut. Ceea ce ar trebuit să fie reprezentanta Statelor Unite ale Americii, ţară nebună după cursele NASCAR, în Formula 1, pare să nu aibă deloc un viitor roz. Americanii mai au nevoie de 2 luni pentru a finaliza maşina echipei US F1, iar finanţatorul proiectului, Chad Hurley, pare tentat să urce în barca rivalilor de la Campos, care sunt şi ei înscrişi în acest sezon de Formula 1.
Peter Windsor, liderul US F1, a gândit foarte îndrăzneţ şi a înscris echipa în acest sezon al "Marelui Circ", dar construcţia monopostului echipei decurge foarte încet. Mai mult, echipa are doar un pilot sub contract, argentinianul Jose Maria Lopez, în timp ce rivala Campos şi l-a asigurat pe Bruno Senna, nepotul lui Ayrton Senna. Echipa US F1 are, de fapt, doar un pilot, un mecanic şi un manager. Toate celelalte contracte sunt încă neatribuite, iar acest lucru nu poate decât să pună un mare semn de întrebare deasupra echipei.
În aceste condiţii, US F1 a cerut Federaţiei Internaţionale de Automobilism voie să lipsească de la primele patru mari premii ale anului 2010, dar patronul Hurley, cel care a pus şi bazele Youtube, nu este convins de fezabilitatea proiectului şi a deschis deja discuţiile cu omologul său de la Campos, Colin Kolles, pentru a investi împreună la această echipă. În aceste condiţii, Lopez s-ar putea muta la Campos, în timp ce Senna nu mai este la fel de sigur de locul său la echipă sub noul manageriat, potrivit BBC.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 FIA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close