Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Valentino Rossi a obţinut prima victorie în 15 luni şi a devenit primul pilot care câştigă 5.000 de puncte în carieră

Valentino Rossi a obţinut prima victorie în 15 luni şi a devenit primul pilot care câştigă 5.000 de puncte în carieră

Valentino Rossi a obţinut prima victorie în 15 luni şi a devenit primul pilot care câştigă 5.000 de puncte în carieră
de M.T.    |    15 Sep 2014   •   10:37

La 35 de ani, Valentino Rossi continuă să scrie istorie şi să bată recorduri.

Italianul de la Yamaha s-a impus în Marele Premiu al statului San Marino, prima sa victorie în 15 luni, şi a devenit primul pilot din istoria MotoGP care câştigă 5.000 de puncte în carieră.

Rossi a fost urmat de coechipierul său, spaniolul Jorge Lorenzo, în timp ce un alt iberic, Dani Pedrosa (Honda), a completat podiumul.

Liderul clasamentului general, spaniolul Marc Marquez (Honda), a căzut în primele tururi şi a terminat doar pe locul 15.

Cu toate acestea, Marquez rămâne lider la general, cu 289 de puncte, fiind urmat de Pedrosa (215 puncte) şi Rossi (214 puncte).

Ultima victorie a lui Rossi a fost obţinută în iunie anul trecut, la Assen, în Olanda, iar succesul italianului a întrerupt dominaţia celor de la Honda din acest sezon, care câştigaseră toate cursele disputate până în prezent.

„Este o victorie foarte importantă, iar cu un marquez într-o asemenea formă nu se întâmplă prea des”, a declarat Rossi la finalul cursei.

Pentru Valentino Rossi a fost cea de-a 81-a victorie la clasa regină şi succesul cu numărul 107 în carieră.

În acelaşi timp, victoria din San Marino a venit la distanţă de 18 ani şi 27 de zile de prima cursă câştigată de Rossi în carieră, perioada scursă între cele două momente fiind, de asemenea, un nou record.

×
Subiecte în articol: MotoGP Valentino Rossi record
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close