Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Veşti bune pentru Brawn GP: Difuzoarele sunt legale. Button rămâne lider

Veşti bune pentru Brawn GP: Difuzoarele sunt legale. Button rămâne lider

Veşti bune pentru Brawn GP: Difuzoarele sunt legale. Button rămâne lider
15 Apr 2009   •   21:44


Jenson Button îşi poate continua liniştit lupta pentru titlu în Formula 1, acolo unde este lider detaşat în acest sezon cu două victorii în primele două etape. Curtea de Apel a Federaţiei Internaţionale de Automobilism a decis miercuri că difuzoarele folosite de monoposturile echipelor Brawn GP, Toyota şi Williams sunt regulamentare, iar constructorii nu vor fi sancţionaţi.

Brawn GP este liderul constructorilor, cu 25 de puncte, iar Toyota este pe locul 2, cu 16 puncte. Acest lucru a enervat echipele Ferrari, Renault, Red Bull şi BMW-Sauber, care au depus un memoriu la FIA. Constructorii acuzaţi au motivat că difuzoarele folosite la monoposturi, care au o structură din fibră cu mai multe canale care menţin maşinile mai aproape de circuit şi sporeşte viteza, sunt doar o inovaţie a unei idei existente.

"Echipa noastră a analizat regulamentul din sezonul 2009 în cele mai mici detalii pentru a ne asigura că acesta a fost interpretat corect. Ne-am şi consultat cu FIA pentru ca totul să fie în regulă", se arată într-un comunicat oficial al Toyota. "Respectăm dreptul contracandidaţilor noştri de a investiga conceptul şi designul folosite pe maşinile noastre, prin căile pe care le au la dispoziţie. Departamentul tehnic al FIA, stewarzii de la Marile Premii din Australia şi Malaysia şi acum cinci judecători ai curţii internaţionale de apel ne-au dat dreptate. Monoposturile respectă regulamentul tehnic din 2009", a declarat şi Ross Brawn.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Brawn GP
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close