Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Vettel, penalizat. Kubica: puteam chiar să îl depăşesc pe Button dacă nu mă lovea cineva

Vettel, penalizat. Kubica: puteam chiar să îl depăşesc pe Button dacă nu mă lovea cineva

Vettel, penalizat. Kubica: puteam chiar să îl depăşesc pe Button dacă nu mă lovea cineva
Sursa foto: sebastian vettel
31 Mar 2009   •   15:36

Pilotul echipei Red Bull Racing, Sebastian Vettel(în foto), nu a scăpat nepedepsit după accidentul pe care l-a produs pe finalul cursei de săptămâna trecută de la Melbourne. Stewarzii l-au găsit vinovat pentru accident şi pilotul va fi retrogradat zece poziţii în grila de start a cursei de la Sepang din Malaezia. În ciuda faptului că şi-a cerut scuze pentru prostia făcută, Vettel a adus şi echipei sale o amendă de 35.000 de euro.

Doar trei tururi mai erau din primul Mare Premiu al anului în Formula 1 şi Sebastian Vettel ocupa poziţia a doua, pe care nu a dorit să o cedeze sub nicio formă. Robert Kubica i-a luat faţa într-un viraj, dar Vettel a forţat şi l-a acroşat pe rivalul de la BMW, amândouă maşinile fiind nevoite să abandoneze, piloţii pierzând clasări foarte bune. Stewarzii i-au dat dreptate lui Kubica, potrivit Eurosport, iar Vettel va trebui să sufere consicinţele.
Pentru cursa din weekendul acesta, la Sepang, pilotul va participa în mod normal la calificări dar se va situa cu zece poziţii mai slab decât ar fi reuşit în mod normal. Mai mult, decizia de a continua să ruleze pe pistă cu botul maşinii avariat şi o roată desprinsă o va costa pe echipa acestuia 35.000 de euro.
"A fost un accident stupid. Îmi cer scuze echipei, dar şi lui Robert, pentru că nu a fost doar sfârşitul cursei mele, ci şi a lui.", a declarat Vettel după cursă.
Kubica are, într-adevăr, motive întemeiate să se simtă frustrat după de a ieşit din cursă în felul acesta. Polonezul avea un avantaj important în faţa primilor doi clasaţi, Button şi Vettel, deoarece avea pneuri dintr-un material mai dur, mult mai potrivite pentru condiţiile de pe pistă, şi câştiga timp într-un ritm foarte bun.
"Trebuia să îl las să treacă? Mereu simţi nevoia să te lupţi. Poate ar fi trebuit să îl las şi să aduc echipei punctele date de un loc trei, dar asta e viaţa.", a declarat Kubica.
Polonezul a mai adăugat că nu a pierdut doar un loc pe podium, ci poate chiar şi primul loc, întrucât ar fi putut să-l ajungă pe Button şi să câştige cursa, informează sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vettel
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close