Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Vremea afectează puternic Raliul Dakar. Traseul etapei a XI-a se parcurge în caravană

Vremea afectează puternic Raliul Dakar. Traseul etapei a XI-a se parcurge în caravană

Vremea afectează puternic Raliul Dakar. Traseul etapei a XI-a se parcurge în caravană
Sursa foto: Raliul Dakar
14 Ian 2009   •   20:02

Etapa în care Raliul Dakar se întoarce din Chile în Argentina, a XI-a, a fost stricată de previziunile meteo nefavorabile. Programată miercuri între localităţile Copiapo (Chile) şi Fiambala (Argentina), etapa a fost anulată din cauza vremii.
"Condiţiile meteorologice anunţate pentru miercuri, ceaţă deasă până la prânz, nu permit desfăşurarea orarului prevăzut pentru întreaga zi. În consecinţă, etapa este anulată", au dat vestea proastă organizatorii.
Soluţia găsită a fost una practică, mare parte din traseu fiind parcurs în caravană. Se vor cronometra, totuşi, 215 kilometri, pentru restul ceaţa făcând imposibilă competiţia. 445 de kilometri vor fi, astfel, o simplă plimbare pentru concurenţi. Din această porţiune fac parte şi graniţa dintre Chile şi Argenitina şi Pasul San Francisco, aflat la ameţitoarea înălţime de 4.800 de metri, precizează Mediafax.
Etapa precedentă, a X-a, a avut loc marţi şi a fost întârziată cu două ore şi 40 de minute, din cauza ceţii. Aceasta n-a permis decolarea elicopterelor de siguranţă, fapt ce ar fi însemnat că nu s-ar fi putut asigura cerinţele necesare în acest sens. Traseul, care este o buclă de 476 de kilometri lungime, a fost câştigat de spaniolii Carlos Sainz la auto şi Jordi Viladoms. Spaniolii se descurcă excelent şi în clasamentele generale, Sainz conducând la auto şi Marc Coma la moto.
Vremea a avut un rol important în acestă ediţie a Raliului Dakar, până acum nu mai puţin de 635 de kilometri fiind parcurşi în regim de caravană şi necronometraţi.
Raliul Dakar 2009 se apropie de final, capitala Argentiei, Buenos Aires urmând să fie, sâmbătă, locul finişului competiţiei din acest an.
Foto: www.dailymail.co.uk
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chile Argentina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close