Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Williams reface parteneriatul cu Renault din 2012

Williams reface parteneriatul cu Renault din 2012

Williams reface parteneriatul cu Renault din 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iul 2011   •   10:41

Echipa de formula 1 Williams reface parteneriatul de succes cu Renault, care va deveni noul furnizor de propulsoare pentru sezoanele 2012 şi 2013.

 
Williams îşi încheie astfel relaţia cu Cosworth, decizie luată în urma rezultatelor nesatisfăcătoare din cei doi ani de colaborare.
 
Precedentul parteneriat dintre Williams şi Renault a produs patru titluri mondiale la piloţi (Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill şi Jacques Villeneuve) şi cinci la constructori, precum şi 63 de victorii de etapă. De la încheierea colaborării, în 1997, Williams nu a mai obţinut niciun titlu mondial, iar ultimul succes într-o cursă datează din 2004, la Marele Premiu al Braziliei.
 
Precedenta noastră relaţie cu Renault a fost una dintre cele mai de succes din istoria echipei Williams, însă nu trebuie să ne gândim prea mult la trecut. Trebuie să privim spre viitor şi să continuăm şă ne reclădim reputaţia, iar acest anunţ este primul pas în această direcţie”, a declarat Frank Williams.
 
Este o mare mândrie să readucem în atenţie numele Williams-Renault. Împreună, am produs maşini recunoscute pentru inovaţiile tehnice, iar perioada respectivă a rămas cea mai de succes pentru Renault în Formula 1. Este o oportunitate excepţională pentru ambele părţi”, a spus Bernard Rey, directorul Renault Sport. 

×
Subiecte în articol: Formula 1 Renault
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close