Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto WRC: Loeb la un pas de cincilea titlu mondial (VIDEO)

WRC: Loeb la un pas de cincilea titlu mondial (VIDEO)

WRC: Loeb la un pas de cincilea titlu mondial (VIDEO)
01 Noi 2008   •   17:01

Pilotul Citroen Sebastien Loeb poate încheia sezonul de WRC cu un al cincilea titlu mondial consecutiv, ceea ce constituie un record, ca urmare a asigurării locului trei în Rally-ul Japoniei.
Francezul, care va obţine coroana cu numărul cinci duminică cu o clasare pe podium în Japonia, a terminat a doua etapă cu mult în faţa lui Chris Atkinson de la Subaru.
De la Ford Mikko Hirvonen este în faţa coechiperului Jari-Matti Latvala după ce cei doi finlandezi au mărit avantajul faţă de Loeb după cursele de vineri.
Loeb este în faţa lui Hirvonen cu 14 puncte în clasamentul mondial, cu doar o singură cursă rămasă în calendar. ?Nu este o poziţie tocmai confortabilă, dar sperăm că putem păstra poziţia trei?, declara francezul. ?Acum pare prea dificil să încerc să bat Fordul, dar trebuie să insist. Cel mai important lucru este acum să îmi menţin titlul. Este prea riscant să încerc să îl ajung pe Jari-Matti."
Cert este că după ziua de sâmbătă Mikko Hirvonen conduce Rally-ul Japoniei, cu 15,5 secunde în gaţa lui Jari-Matti Latvala, care, la rândul său are 38 sec în faţa lui Loeb. Francezul, care a câştigat 10 curse în acest sezon, trebuie doar să termine pe locul trei pentru a lua titlul mondial indiferent ce loc ocupă Hirvonen, ceea ce pare foarte probabil după ce are un avans de 2,26 minute faţă de locul patru al lui Chris Atkinson.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: WRC Citroen Ford
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close