Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Franţa şi Rusia s-au calificat în semifinale

CE de baschet: Franţa şi Rusia s-au calificat în semifinale

CE de baschet: Franţa şi Rusia s-au calificat în semifinale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    16 Sep 2011   •   10:12

Franţa şi Rusia se vor întâlni în cea de-a doua semifinală a Campionatului European de baschet din Lituania, după ce au reuşit să elimine în sferturi echipele Greciei, respectiv Serbiei.

 
Grecia a condus în majoritatea timpului în meciul cu Franţa, dar a cedat inexplicabil în ultimul sfert, pe care l-au pierdut cu 24-13, francezii obţinând astfel calificarea în semifinale în urma victoriei cu 64-56.
 
Tony Parker (18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) a fost cel mai important om al echipei Franţei, starul lui San Antonio Spurs fiind excelent susţinut de Nando De Colo (16 puncte, 2 recuperări) şi de Nicolas Batum (15 puncte). De la greci, numai Ioannis Bourousis (17 puncte, 11 recuperări) a reuşit să se ridice la înălţimea adversarilor.
 
Andrei Kirilenko a avut o evoluţie de senzaţie (14 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepţii, 2 capace) şi a ajutat echipa Rusiei să învingă Serbia cu 77-67 în cel de-al doilea sfert de finală al zilei. Jocul bun al lui Milos Teodosic (20 de puncte, 3 pase decisive) nu a fost suficient pentru ca sârbii să evite eliminarea.
 
Pentru Rusia, victoria de joi este a noua consecutivă la Europenele din Lituania, ruşii rămânând singurii neînvinşi la actuala ediţie.
 
Într-un meci din turneul pentru locurile 5-8, Lituania a învins Slovenia cu 80-77. Gazdele competiţiei vor juca sâmbătă împotriva învingătoarei dintre Grecia şi Serbia în partida care va decide ocupanta poziţiei a cincea.
 
Ambele semifinale ale Campionatului European, Spania - Macedonia şi Franţa - Rusia, vor avea loc vineri.

 

×
Subiecte în articol: Lituania Franta Rusia Grecia Serbia
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close