Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Italia, eliminată. Serbia a învins Germania, iar gazdele au pierdut cu Spania

CE de baschet: Italia, eliminată. Serbia a învins Germania, iar gazdele au pierdut cu Spania

CE de baschet: Italia, eliminată. Serbia a învins Germania, iar gazdele au pierdut cu Spania
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    05 Sep 2011   •   14:51

Italia este primul nume important care este eliminat de la Campionatul European care se desfăşoară în Lituania. Deşi Andrea Bargnani a făcut din nou un meci mare (22 de puncte, 5 recuperări), italienii au suferit cea de-a treia înfrângere din turneu, 84-91 în faţa Franţei, şi nu mai au nicio şansă de a se califica în faza a doua a grupelor.

Tot în grupa B, Germania lui Dirk Nowitzki a suferit cea de-a doua înfrângere consecutivă, 64-75, în faţa Serbiei, care se va duela cu Franţa în ultima etapă pentru primul loc. În cel de-al treilea meci, Israelul a bifat prima victorie de la aceste Europene, 91-88 cu Letonia.

Juan Carlos Navarro a marcat 22 de puncte şi a ajutat naţionala Spaniei să-şi continue parcursul perfect de la Campionatul European şi să învingă cu 91-79 echipa gazdă, Lituania, în grupa A. Polonia a învins dramatic Turcia, scor 84-83, cu un coş reuşit de Dardan Berisha cu 12 secunde înainte de final, şi rămâne în cursa pentru calificare, însă are nevoie să câştige în ultimul meci împotriva Marii Britanii, care s-a impus în întâlnirea cu Portugalia, 85-73, având în Luol Deng cel mai important realizator (31 de puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive).

În grupa C, Grecia a trecut fără emoţii de Muntenegru, scor 71-55, şi împarte prima poziţie cu Macedonia, care a trecut prin ceva emoţii înainte de a învinge Finlanda (72-70). Bosnia păstrează şanse la calificare, după ce a învins surprinzător naţionala Croaţiei cu 92-80.

Rusia şi Slovenia îşi păstrează punctajul maxim în grupa D, după ce au învins Bulgaria, respectiv Belgia, în timp ce Georgia a bătut Ucraina (69-53) şi este aproape calificată în faza următoare a turneului.


×
Subiecte în articol: Serbia Germania Spania Lituania
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close