Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Victorii pe linie pentru favorite

CE de baschet: Victorii pe linie pentru favorite

CE de baschet: Victorii pe linie pentru favorite
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Sep 2011   •   13:33

Prima zi a Campionatului European de baschet, care are loc în Lituania, nu a propus nicio surpriză, toate echipele importante începând turneul final cu victorii.

În grupa A, campioana en-titre şi marea favorită a acestei ediţii, Spania, a învins Polonia cu 83-78, după o evoluţie excelentă a starului de la Los Angeles Lakers, Pau Gasol, care a reuşit 29 de puncte şi 7 recuperări. Gazda Europeanului, Lituania, a făcut un sfert patru senzaţional şi a câştigat în faţa Marii Britanii cu 80-69, în ciuda jocului foarte bun făcut de Luol Deng, extrema lui Chicago Bulls, care a încheiat meciul cu 25 de puncte, 10 recuperări şi 4 pase decisive. În cea de-a treia partidă a grupei, Turcia nu a lăsat nicio şansă Portugaliei, de care a trecut cu 79-56.

Meciul zilei s-a jucat în grupa B, între Serbia şi Italia. Cu Milenko Tepic şi Milos Teodosic în zi mare, sârbii au câştigat cu 80-68, deşi italienii au beneficiat de aportul lui Andrea Bargnani (22 de puncte, 9 recuperări), a cărui evoluţie s-a dovedit insuficientă pentru a evita un eşec. Tony Parker a marcat 31 de puncte în victoria Franţei cu Letonia (89-78), în timp ce Dirk Nowitzki a condus naţioanla Germaniei spre un succes categoric în faţa Israelului (91-64).

În grupa C, Muntenegru a învins Macedonia cu 70-65, Grecia a trecut de Bosnia cu 76-67 cu o evoluţie excelentă a lui Nikolaos Zisis (13 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepţii), în timp ce Croaţia nu a forţat mai mult decât a fost nevoie în faţa Finlandei (84-79).

Grupa D a început cu un succes clar al Georgiei în meciul cu Belgia (81-59), Slovenia trecând de Bulgaria cu 67-59 înainte ca Rusia să învingă Ucraina cu 73-64, în special datorită evoluţiei lui Andrei Kirilenko (20 de puncte, 11 recuperări).


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close