Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Război la un meci de baschet din Ankara, între turci şi evrei (VIDEO)

Război la un meci de baschet din Ankara, între turci şi evrei (VIDEO)

Război la un meci de baschet din Ankara, între turci şi evrei (VIDEO)
08 Ian 2009   •   10:52

Intervenţia militară istraeliană în Fâşia Gaza are efecte şi în sport. La un meci de baschet disputat la Ankara, fanii formaţiei israeliene Bnei Haşaron au fost atacaţi de suporterii turci şi partida a fost întreruptă.
Totul a plecat de la sentimentele trezite de ofensiva statului israelian asupra palestinienilor musulmani. Efectele au putut fi simţite pe propria piele şi de baschetbaliştii de la echipa israeliană Bnei Hasharon. Aceştia trebuiau să joace la Ankara un meci din Eurocup împotriva celor de la Turk Telekom, însă partida a fost întreruptă din cauza bătăilor din tribune.
Incidentele au început atunci când 3.000 de turci au scandat "Trăiască Allah" şi "Moarte evreilor", ca o atitudine de protest faţă de intervenţia Israelului în Gaza, arzând chiar drapelul Israelului. Unii fani au aruncat cu sticle, pantofi şi brichete în jucătorii echipei israeliene, nevoiţi să se refugieze la vestiare. Poliţia turcă avea pregătit un dispozitiv de 1500 de oameni şi a intervenit în forţă, iar meciul a fost amânat.

Antena3

×
Subiecte în articol: baschet Ankara
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close