Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Statele Unite au câştigat titlul mondial la baschet, după o victorie clară în finala cu Serbia

Statele Unite au câştigat titlul mondial la baschet, după o victorie clară în finala cu Serbia

Statele Unite au câştigat titlul mondial la baschet, după o victorie clară în finala cu Serbia
de M.T.    |    15 Sep 2014   •   10:04

Statele Unite şi-au păstrat titlul mondial la baschet, după ce au câştigat categoric finala cu Serbia, scor 129-92, la Madrid.

Este al cincilea succes al americanilor la Mondialul de baschet, performanţă prin care au egalat Iugoslavia în privinţa numărului de titluri.

Deşi au trimis o echipă fără marile staruri din NBA, precum LeBron James, Kevin Durant sau Carmelo Anthony, SUA şi-au confirmat supremaţia şi nu au lăsat nicio şansă adversarilor.

Echipa antrenată de Mike Krzyewski a câştigat fără drept de apel toate cele nouă meciuri de la Campionatul Mondial desfăşurat în Spania, cea mai mică diferenţă de puncte, 21, fiind înregistrată în partida din grupe cu Turcia.

Serbia, care a început ezitant turneul - doar două victorii din cinci meciuri în faza grupelor -, a evoluat remarcabil în partidele eliminatorii unde a trecut de Grecia, Brazilia şi Franţa.

Seria pozitivă a sârbilor a fost însă întreruptă de o echipă a SUA dezlănţuită în finală. Conduşi cu 15-7 în debutul partidei, americanii au distrus orice speranţă a adversarilor, graţie zilei excelente a lui Kyrie Irving, desemnat MVP-ul turneului.

Fundaşul lui Cleveland Cavaliers a încheiat finala cu 26 de puncte marcate şi cu procentaj de 100% la aruncările de 3 puncte, şase coşuri din tot atâtea încercări. În acelaşi timp, James Harden a contribuit cu 23 de puncte la succesul americanilor.

De cealaltă parte, Nemanja Bjelica şi Nikola Kalinic au înscris câte 18 puncte, însă acest lucru a fost insuficient pentru a evita o înfrângere clară.

Serbia rămâne cu satisfacţia primei medalii obţinute la Campionatul Mondial după dispariţia fostei Iugoslavii, care a fost ultima echipă campiană mondială la două ediţii consecutive, în 1998 şi 2002.

Medaliile de bronz au fost câştigate de Franţa, campioana europeană impunându-se cu 95-93 în faţa Lituaniei, în finala mică a competiţiei.

×
Subiecte în articol: SUA Serbia Spania
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close