Antena 3 CNN Sport Cea mai bună jucătoare de tenis din lume se retrage la doar 25 de ani. Care este motivul

Cea mai bună jucătoare de tenis din lume se retrage la doar 25 de ani. Care este motivul

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, numărul unu mondial, s-a retras la vârsta de 25 de ani și la apogeul carierei sale, invocând îndeplinirea obiectivelor sale în tenis și oboseala.

Cea mai bună jucătoare de tenis din lume se retrage la doar 25 de ani. Care este motivul
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    23 Mar 2022   •   08:37

Tenismena se retrage cu 15 titluri, la mai puțin de două luni după ce a câștigat Openul Australiei, al treilea triumf la simplu de Mare Șlem, după Wimbledon în 2021 și Openul Franței în 2019.

„Știu de câtă muncă este nevoie pentru a scoate tot ce este mai bun din tine... Nu mai am asta în mine”, a spus ea într-un videoclip postat miercuri pe contul ei de Instagram. 

"Nu mai am dorința fizică, dorința emoțională și tot ce este necesar pentru a mă provoca la cel mai înalt nivel. Sunt epuizată." 

Barty s-a mai retras o dată din acest sport în adolescență, la sfârșitul anului 2014.

S-a întors însă în 2016 și a urcat rapid în clasament, câștigând aprecieri la nivel mondial pentru jocul său strălucit și afecțiunea fanilor pentru sportivitate și comportamentul său relaxat.

Petrecând 121 de săptămâni ca numărul unu mondial, Barty a câștigat French Open 2019 și Wimbledon în 2021.

Cu toate acestea, Barty nu a făcut niciodată un secret din faptul că nu-i plăcea viața de turneu și că se lupta cu dorul de casă, scrie Reuters

Barty a suferit de depresie după ce a devenit jucătoare profesionistă în adolescență, ceea ce a determinat-o să renunțe și să se reinventeze pentru scurt timp ca jucătoare profesionistă de cricket în statul ei natal, Queensland.

Când pandemia COVID-19 a oprit tenisul de elită în 2020, ea și-a luat aproape un an de pauză pentru a petrece timp cu familia.

Ea se retrage după ce a câștigat aproape 24 de milioane de dolari în carieră și ca o eroină națională, învingând-o pe americanca Danielle Collins la Australian Open în finala din ianuarie.

Fiind a doua aborigenă care a câștigat un titlu de Grand Slam, pe urmele marii Evonne Goolagong Cawley, Barty a devenit, de asemenea, un idol pentru populația indigenă din țara sa.

 Prim-ministrul Scott Morrison i-a mulțumit lui Barty pentru că „a inspirat o generație de tineri și în special o generație de tineri indigeni”.

 Tenisul feminin va avea un nou număr unu mondial în poloneza Iga Swiatek. 

 Australia speră că a doua retragere a lui Barty va ajunge la fel ca prima, întreruptă de o altă revenire.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close