Antena 3 CNN Sport Cornel Dinu l-a făcut dobitoc pe Michel Platini, pentru că nu ştia franceză la fel de bine precum jucătorii români

Cornel Dinu l-a făcut dobitoc pe Michel Platini, pentru că nu ştia franceză la fel de bine precum jucătorii români

Cornel Dinu, fostul fotbalist şi antrenor al selecţionatei României, a povestit cum l-a făcut dobitoc pe francezul Michel Platini, înaintea unui meci, pentru motivul că ştia mai puţină franceză decât jucătorii români.

 Cornel Dinu l-a făcut dobitoc pe Michel Platini, pentru că nu ştia franceză la fel de bine precum jucătorii români
Sursa foto: Hepta
de Alexandru Negrici    |    10 Iun 2021   •   11:00

Acesta şi-a amintit de meciul cu Franţa din 1976, din preliminariile Olimpice, când România a pierdut în faţa cocoşilor galici.

"Platini se uita că eu, Sandu Mircea, Lucescu, vorbeam o franceză, hai să-i spun bunicică. Eu am luat meditații la cinci ani la franceză. Zice 'dar voi vorbiți franceză?'. 'Băi, dobitocule, noi știm mai bine literatura franceză decât voi'!”, a declarat Cornel Dinu la Digi Sport.

Cornel Dinu crede că naţionala nu mai performează, deoarece fotbaliştii nu mai ştiu suficientă cultură generală.

"Unii au o logoree teribilă. Nu se poate face fotbal fără un dram de cultură.", a declarat fostul sportiv.

"Procurorul" l-a atacat şi pe selecţionerul Mirel Rădoi, legându-se de faptul că nu a absolvit examenul de Bacalaureat.

"În privința lui Rădoi, ce să mai spun. Mă uitam și eu așa prin lume, mai știu ce se întâmplă. S-au scos cinci discipline de la școala de antrenori, printre care și obligativitatea să ai Bacalaureatul", a mai spus fostul selecţioner.

Cornel Dinu despre ultimele rezultate ale naţionalei

Cornel Dinu a avut aceste declaraţii acide în contextul înfrângeriilor încasate de tricolori în faţa Georgiei (cu scorul 1-2) şi Angliei (0-1). 

Fostul mare sportiv consideră că jucătorii nu se pot concentra la joc, deoarece au senzaţia că doar dacă îşi pun tricoul şi cântă imnul, reprezintă ţara noastră.

”Mai avem niște jucători care să cânte imnul și au senzația că reprezintă, prin joc, țara, cu niște conducători care nu au nicio legătură cu fotbalul", a mai spus Cornel Dinu.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close