Antena 3 CNN Sport Gest de milioane făcut de David Popovici! Multiplul campion european a oferit 20 de fundițe fabricate dintr-o medalie de aur, pentru copiii bolnavi de cancer: ”Nu am dreptul să mă plâng”

Gest de milioane făcut de David Popovici! Multiplul campion european a oferit 20 de fundițe fabricate dintr-o medalie de aur, pentru copiii bolnavi de cancer: ”Nu am dreptul să mă plâng”

David Popovici a oferit unor copii, care au învins cancerul, fundiţe aurii fabricate din una din medaliile sale de aur cucerite la Campionatele Mondiale de anul trecut.

Gest de milioane făcut de David Popovici! Multiplul campion european a oferit 20 de fundițe fabricate dintr-o medalie de aur, pentru copiii bolnavi de cancer: ”Nu am dreptul să mă plâng”
Sursa foto: Facebook/ MedLife
de Roxana Mihăiescu    |    18 Dec 2023   •   22:51

În cadrul programului caritabil de testare genetică intitulat ”Speranţa nu moare de cancer”, David Popovici a oferit primele 20 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric, copiilor care au învins această boală cruntă, devenind astfel Campioni ai Speranței.

În urmă cu câteva luni, multiplul campion european și mondial la natație şi-a donat o medalia câştigată în proba de 200 m liber în semn de speranţă pentru copiii bolnavi de cancer.

Astăzi, campionul mondial i-a vizitat pe copiii bolnavi de cancer internaţi la Institutul Clinic Fundeni şi s-a arătat profund marcat de situația prin care trei micuții.

Citește și: România s-a clasat pe locul 7 la proba de ștafetă 4x50 metri liber, de la Campionatele Europene de Înot. David Popovici: ”Prima cursă e cea mai grea”

”Eu sunt un campion, dar doar pentru că am reuşit să ating peretele bazinului mai rapid decât alţii. Eu doar înot rapid. Dar consider că responsabilitatea mea şi a tuturor, datoria noastră este să îi ajutăm pe ceilalţi atunci când putem.

Mă simt onorat să fiu alături de atât de mulţi învingători. Nu e corect ce li se întâmplă şi trebuie să îi ajutăm. Iar eu mă pot alătura acestui program de testare genetică, unul care ajută şi aduce tratamente personalizate.

Trebuie să ajutăm atunci când putem, asta e motivaţia mea. Această medalie este una dintre cele două cele mai importante câştigate de mine, titlurile mondiale. Dar ştiu că pentru alţii, această medalie poate însemna mult mai mult decât pentru mine. Important este mesajul, şi anume că speranţa nu moare de cancer.

Medalia este aici şi ajunge la mulţi, mulţi copii, care au nevoie de ea mai mult decât mine, dacă aş ţine-o undeva într-un dulap ca să ştiu că o am. Este doar o medalie”, a spus David Popovici, notează Ziare.com.

David Popovici a mai precizat că i-a fost foarte greu să vadă prin ce trec micuții și a realizat că ”nu are dreptul să se mai plângă” de greutățile vieții.

”Îi admir foarte tare pe aceşti copii, a fost foarte greu să intru în saloane şi la fel de greu să ies de acolo.

Pentru că ei trec prin ceva... adică noi când spunem că avem probleme, nu, nu avem. Nu am dreptul să mă plâng că e greu... pentru că ei duc adevăratul greu. Am simţit admiraţie şi respect faţă de ei, mă bucur că mulţi au reuşit să învingă această boală nemiloasă”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close