Antena 3 CNN Sport Performanțele lui David Popovici din ultima perioadă, în atenția specialiștilor: ”Este la nivelul de performanță care se preconiza”

Performanțele lui David Popovici din ultima perioadă, în atenția specialiștilor: ”Este la nivelul de performanță care se preconiza”

David Popovici a ratat Mondialele în bazin normal, iar la Europenele în bazin scurt a obţinut un singur bronz. Performanțele recente au atras atenția specialiștilor din lumea întreagă.

Performanțele lui David Popovici din ultima perioadă, în atenția specialiștilor: ”Este la nivelul de performanță care se preconiza”
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2024   •   09:10

În vârstă de 19 ani, David Popovici a reușit să ia prin surprindere lumea mondială a înotului și să doboare recorduri cu rezultatele sale. 

Cu toate că performanțele sale sunt de necontestat, sportivul român nu a mai avut o perioadă atât de favorabilă.

Din păcate, în ultimele concursuri importante, David nu a mai reușit să atingă rezultate deosebite.

Sportivul nu a obținut un loc pe podium la Mondialele în bazin normal și doar un bronz la Europenele în bazin scurt. David era campionul en titre ale acestor competiții, la probele de 100m și 200m liber.

Citește și: Gest de milioane făcut de David Popovici! Multiplul campion european a oferit 20 de fundițe fabricate dintr-o medalie de aur, pentru copiii bolnavi de cancer: ”Nu am dreptul să mă plâng”

Deși rezultatele sunt sub așteptări, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, susține că David este în grafic, privind obiectivul său principal, acela de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice.

”Eu pot spune un singur lucru. David și-a îndeplinit obiectivul. El trebuia să ia o medalie la europenele de la Otopeni, din 2023, și a făcut-o. Conform planului de pregătire, el este pe drumul cel bun. Este la nivelul de performanță care se preconiza la acea dată, urmând ca acesta să crească de la o lună la alta. Nu va merge la Mondiale, cel mai probabil, pentru că dorește să rămână și să se pregătească”, a spus Camelia Potec, conform iamsport.ro. 

Mai mult decât atât, Camelia Potec spune că ținta sportivului sunt Jocurile Olimpice de la Paris. 

”Urmează să stabilească dacă va merge la Europene, dar trebuie să vedem când vor fi acestea, unde. Cred că e mai importantă data decât locul unde se vor ține. Dar se adună și oboseala unor zboruri cu escală, desigur. Însă perioada, cum spuneam, e mai importantă, pentru că totul se construiește în jurul Parisului, în jurul Jocurilor Olimpice. Dacă vor fi cu 3-4 săptămâni înainte de acestea, sigur că David nu va merge la Europene”, a mai explicat fosta sportivă.

×
Subiecte în articol: David Popovici rezultate sportive
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close