Antena 3 CNN Sport Fotbal extern 9 din cei mai buni 30 de stranieri portughezi joacă în România

9 din cei mai buni 30 de stranieri portughezi joacă în România

9 din cei mai buni 30 de stranieri portughezi joacă în România
07 Ian 2009   •   17:49

Un clasament al celor mai buni fotbalişti portughezi care activează în afara ţării, alcătuit de publicaţia lusitană O Jogo, a scos la iveală un fapt interesant. Nu mai puţin de 9 din cei mai buni portughezi care joacă în afara Portugaliei sunt în Liga 1. Clasamentul, care se referă la turul ediţiei de campionat 2008/2009, plasează, astfel, România pe primul loc, în faţa unor campionate ca Primera Division, Premier League, sau Serie A.
Surpriza ar putea fi constituită de situarea fundaşului de la FC Braşov, Rui Duarte, înaintea tuturor portughezilor din colonia clujeană şi cea giuleşteană. El este situat pe locul 11 în clasamentul străinilor, cu 65 de puncte. Primul portughez al lui CFR Cluj este chiar căpitanul Cadu, locul 16.
Ceilalţi şapte portughezi din campionatul românesc sunt: Joao Paulo Andrade (Rapid) - locul 18, Ricardo Fernandes (Rapid) - locul 19, Dani (CFR Cluj) - locul 24, Semedo (CFR Cluj şi Steaua) - locul 26, Hugo Luz (FC Vaslui) - locul 28, Tony (CFR Cluj) - 29 şi Chico (Farul) - locul 30.
Uitându-ne în vârful clasamentului alcătuit de O Jogo aflăm lucruri care ar putea fi considerate stranii. Bosingwa (Chelsea) este cel mai bun stranier portughez al turului, cu 133 de puncte, Cristiano Ronaldo fiind doar pe locul 2, cu 112 puncte. Locul 3 este ocupat, conform NewsIn, de Simao, de la Atletico Madrid.
Pe lângă cei 9 portughezi din România, topul este alcătuit din 7 din Spania, 5 din Anglia, 3 din Germania, 2 din Ucraina şi câte unul din Franţa, Grecia, Scoţia şi Turcia.
Criteriile de determinare a celor mai buni jucători portughezi din străinătate au fost nu mai puţin de 13, printre care se regăsesc numărul de partide în care au jucat 90 de minute, numărul de goluri, pase decisive şi altele. Jucătorii din Rusia nu au fost luaţi în calcul datorită desfăşurării unice pe care o are campionatul de acolo, începând şi terminându-se iarna, nu vara.
În foto: Rui Duarte, FC Braşov
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga I
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close