Antena 3 CNN Sport Fotbal extern A murit Francisco Varallo, ultimul supravieţuitor al primei finale de Cupă Mondială

A murit Francisco Varallo, ultimul supravieţuitor al primei finale de Cupă Mondială

A murit Francisco Varallo, ultimul supravieţuitor al primei finale de Cupă Mondială
Sursa foto: Foto: peru.com
31 Aug 2010   •   11:11

Argentinianul Francisco "Pancho" Varallo, ultimul supravieţuitor al primei finale de Cupă Mondială din 1930, a murit, luni, la vârsta de 100 de ani. Potrivit familiei lui Varallo, citată de AFP, acesta a fost găsit în casa pe care o cumpărase din banii primului său contract cu Boca Juniors.

Francisco Varallo făcea parte din echipa Argentinei, care a fost învinsă cu scorul de 4-2 de Uruguay în finala primei Cupe Mondiale, la 30 iulie 1930.

Argentinianul s-a născut pe 5 februarie 1910, la Buenos Aires. În 1928 şi-a început cariera la Gimnasia y Esgrima de La Plata. Trei ani mai târziu, el a fost transferat la Boca Juniors, unde a jucat până la finalul carierei, în 1939.

Timp de aproape 70 de ani, Varallo a rămas cel mai bun marcator al echipei Boca Juniors, cu 194 de goluri înscrise în 222 de meciuri, fiind învins în acest an de Martin Palermo, ajuns până în prezent la 220 goluri.

Între 1957 şi 1959, Francisco Varallo  a ocupat funcţia de director tehnic şi antrenor la Gimnasia. Ulterior, acesta a exercitat diverse alte profesii, printre care profesor de educaţie fizică şi patron al unei firme de transport pentru elevi.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Argentina deces a murit finala Cupa Mondiala
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close