Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ”AC Ghana” a învins Barcelona în optimile Ligii Campionilor. Boateng și Muntari, eroii din Milano

”AC Ghana” a învins Barcelona în optimile Ligii Campionilor. Boateng și Muntari, eroii din Milano

”AC Ghana” a învins Barcelona în optimile Ligii Campionilor. Boateng și Muntari, eroii din Milano
21 Feb 2013   •   00:42

AC Milan a reușit prima victorie împotriva Barcelonei din 2004, după ce s-a impus cu 2-0 în prima manșă a optimilor Ligii Campionilor și trage mari speranțe pentru calificarea mai departe.

Echipa lui Massimiliano Allegri a părut să copieze tactica formațiilor Chelsea și Celtic Glasgow - singurele care au învins Barcelona în ultimele 25 de partide europene - absorbind atac după atac al catalanilor ca apoi să lovească decisiv pe contraatac. Spre deosebire de echipele britanice, însă, AC Milan a lăsat impresia că a meritat pe deplin victoria, în timp ce Barcelona a fost de nerecunoscut, mai ales din cauza invizibilității lui Messi.

Victoria ”rossonerilor” a fost obținută de cei doi jucători ghanezi Kevin-Prince Boateng și Sulley Muntari, în repriza a doua. Primul a marcat în minutul 57, la o fază precedată de un henţ evident al lui Cristian Zapata, în timp ce al doilea gol a venit în minutul 81.

Barcelona s-a evidențiat, ca deobicei, doar la capitolul posesie, dar nu a știut ce să facă cu mingea în preajma careului gazdelor, iar acum au nevoie de o victorie la trei goluri în Spania pentru a fi sigură de calificarea în sferturi.


În cealaltă partidă a serii, Galatasaray Istanbul, cu Drogba și Sneijder în formație, nu a reușit decât un 1-1 pe teren propriu. Burak Yilmaz a deschis scorul în minutul 12, însă nemții au impresionat în evoluția lor și au egalat meritat înainte de pauză, prin Jermaine Jones.

×
Subiecte în articol: AC Milan Liga Campionilor FC Barcelona
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close