Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AC Milan a învins cu 4-0 pe Arsenal, în optimile Ligii Campionilor. Zenit, victorie dramatică cu Benfica

AC Milan a învins cu 4-0 pe Arsenal, în optimile Ligii Campionilor. Zenit, victorie dramatică cu Benfica

AC Milan a învins cu 4-0 pe Arsenal, în optimile Ligii Campionilor. Zenit, victorie dramatică cu Benfica
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    16 Feb 2012   •   10:50

AC Milan se poate considera deja calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a câştigat prima manşă a debulei cu Arsenal, scor 4-0, pe San Siro.

Campioana Italiei a deschis scorul după un sfert de oră, prin Kevin-Prince Boateng, mijlocaşul rossonerilor înscriind printr-o superexecuţie din voleu, mingea ciupind bara transversală înainte de a intra în poartă. Echipa lui Massimiliano Allegri şi-a dublat avantajul înainte de pauză, când Robinho a marcat cu capul, din apropiere, la capătul unei faze create de Zlatan Ibrahimovic.

Acelaşi Robinho a dus scorul la 3-0 în debutul părţii secunde, cu un şut de la marginea careului, pentru ca Ibrahimovic să-şi completeze evoluţia excelentă printr-un gol din penalty, în minutul 79, prin care a stabilit rezultatul final.

A fost o seară a marilor emoţii, pentru că am câştigat un meci dificil, cu un rezultat foarte bun. Fără a uita faptul că echipa a jucat senzaţional. Suntem fericiţi să mergem la Londra având un asemenea avantaj”, a spus Ibrahimovic la finalul întâlnirii.

Cealaltă partidă a serii, disputată la St. Petersburg, a fost mult mai dramatică, Zenit reuşind să se impună într-un final electrizant cu 3-2 în faţa fostei adversare a Oţelului, portughezii de la Benfica Lisabona.

Lusitanii au început mai bine şi, după 20 de minute, au reuşind să înscrie prin uruguayanul maxi Pereira, care a profitat de o greşeală a portarului Yuri Zhevnov. Replica gazdelor a venit aproape imediat, Roman Shirokov înscriind primul din cele două goluri ale sale în minutul 27.

Formaţia antrenată de italianul Luciano Spalletti a trecut în avantaj cu 20 de minute înainte de finalul meciului, când veteranul Sergei Semak l-a învins pe Artur printr-o execuţie a la Madjer. A fost rândul oaspeţilor să revină, paraguayanul Oscar Cardozo restabilind egalitatea în minutul 87.

Însă bucuria portughezilor a durat doar un minut, pentru că Shirokov a făcut dubla şi a adus victoria campioanei Rusiei, însă rezultatul lasă deschis discursul calificării, care se va decide în returul de la Lisabona.

Ultimele meciuri din optimile de finală ale Ligii Campionilor se vor disputa săptămâna viitoare, capul de afiş reprezentându-l duelul dintre Napoli şi Chelsea.


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close