Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AC Milan a remizat la Roma şi a cucerit primul Scudetto după şapte ani

AC Milan a remizat la Roma şi a cucerit primul Scudetto după şapte ani

AC Milan a remizat la Roma şi a cucerit primul Scudetto după şapte ani
Sursa foto: Foto: gazzetta.it
08 Mai 2011   •   10:21

 După cinci ani, supremaţia Interului în Cizmă s-a încheiat. AC Milan a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul de pe Stadio Olimpico împotriva Romei , obţinând punctul necesar pentru a-şi trece în palmares cel de-al 18-lea titlu al Italiei cu două etape înainte de finalul sezonului. 

 
Câteodată, istoria se mai şi repetă. În 2004, anul ultimului Scudetto câştigat de rossoneri, Milan devenea campioană după un succes cu 1-0 în faţa Romei, pe San Siro. Şapte ani mai târziu, echipa patronată de Silvio Berlusconi avea ocazia să pună capăt uneia din cele mai lungi perioade din istoria clubului fără trofeu intern dacă nu pierdea în faţa giallorossilor.
 
Roma, implicată în lupta pentru ultimul loc de Liga Campionilor, a început mai bine, Vucinic irosind o mare ocazie în debutul partidei. Până la pauză, Aleandro Rosi şi Fabio Simplicio au avut şi ei ocazia de a deschide scorul, dar au ratat din situaţi favorabile. 
 
Aproape inexistenţi în prima repriză, elevii lui Allegri au revenit de la vestiare mai decişi, iar Robinho a lovit bara în primele secunde după reluarea jocului. Rossonerii au continuat să fie periculoşi, Boateng trimiţând puţin pe lângă din situaţie de singur cu portarul, în timp ce arbitrul a refuzat un penalty Milanului, după o intervenţie a lui Doni asupra lui Ibrahimovic. Tot atacantul suedez a ratat ultima ocazie a întâlnirii, şut puternic din lovitură liberă, respins cu greutate de portarul gazdelor.
 
Ultimul fluier al lui Morganti a declanaşat sărbătoarea pe Olimpico, însă nu pentru echipa gazdă, singura împotriva căreia Milan nu a reuşit să marcheze în acest sezon.
 
Era important să terminăm cu mine acest meci cu Roma, care luptă pentru un loc de Liga Campionilor. Am jucat extrem de concentraţi, pentru a aduce Scudetto în Milano fără a mai aştepta încă o săptămână. Vreau să le mulţumesc băieţilor şi preşedintelui, pentru că mi-a oferit această şansă. Să fiu sincer, încă nu pot crede! Sunt foarte fericit şi norocos. Am o echipă mare”, a declarat Massimiliano Allegri, tehnicianul noii campioane a Italiei.
 
Într-un alt meci din Serie A desfăşurat sâmbătă, Palermo a învins pe teren propriu pe Bari cu scorul de 2-1. Românii Goian şi Codrea nu au evoluat pentru echipele lor, ambii rămânând în afara loturilor.

×
Subiecte în articol: Serie A AC Milan AS Roma
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close