Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AC Milan, exclusă din Europa League din cauza nerespectării fair-play-ului financiar

AC Milan, exclusă din Europa League din cauza nerespectării fair-play-ului financiar

AC Milan, exclusă din Europa League din cauza nerespectării fair-play-ului financiar
27 Iun 2018   •   19:04

Echipa AC Milan a fost exclusă de UEFA din ediţia 2018-2019 a Europa League ca urmare a nerespectării fair-playului financiar, a anunţat miercuri forul fotbalistic european.

"Clubul este exclus de la viitoarea competiţie europeană inercluburi a UEFA pentru care s-ar califica în următoarele două sezoane (2018/19 sau 2019/20)'', a anunţat UEFA.

Clubul italian poate face apel la TAS.

Milan era calificată în grupele Europa League, după ce a încheiat pe locul 6 ultima ediţie din Serie A.

La finele lunii mai, dosarul echipei AC Milan, acuzată că nu respectă regulile fair-play-ului financiar, a fost transmis către instanţa de judecată şi control financiar al cluburilor, anunţa UEFA.

Camera de instrucţie a instanţei europene de control financiar al cluburilor (ICFC) a decis "să transmită dosarul lui AC Milan către camera de judecată pentru nerespectarea regulilor fair-play-ului financiar, vizând în special necesitatea unui echilibru financiar", menţiona atunci UEFA într-un comunicat.

După examinarea probelor şi explicaţiilor furnizate de către club, camera de instrucţie a ICFC considera că circumstanţele nu permit încheierea unui acord cu clubul, aşa cum solicita gruparea italiană.

Judecătorii care s-au ocupat de acest caz considerau că există incertitudini cu privire la refinanţarea unui împrumut care trebuia să fie rambursat în octombrie 2018.

În aprilie 2017, prestigiosul clubul din Milano a fost vândut de fostul premier italian Sergio Berlusconi, în schimbul sumei de 740 milioane euro, unor investitori chinezi, conduşi de misteriosul Li Yonghong.

De atunci, UEFA şi-a exprimat preocuparea faţă de stabilitatea financiară a consorţiului, care a cheltuit aproximativ 200 milioane euro, în vara anului trecut, pentru a recruta noi jucători şi care ar fi contractat un împrumut foarte mare de la fondul american de investiţii Elliott.

Cu ocazia unei reuniuni care a avut loc la sediul UEFA de la Nyon, Marco Fassone a estimat că actuala conducere a clubului plăteşte pentru erorile manageriale ale lui Silvio Berlusconi, declarând că "persoanele care au condus clubul înaintea noastră nu au respectat regulile".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: AC Milan europa league
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close