Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AC Milan l-a demis pe Allegri, după înfrângerea cu Sassuolo

AC Milan l-a demis pe Allegri, după înfrângerea cu Sassuolo

AC Milan l-a demis pe Allegri, după înfrângerea cu Sassuolo
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Ian 2014   •   15:52

AC Milan a confirmat că antrenorul Massimiliano Allegri a fost demis. Acesta urma să părăsească echipa din Italia la finalul sezonului, însă a fost dat afară mai devreme, după înfrângerea cu modesta echipă Sassuolo, scor 3-4.

Massimiliano Allegri, în vârstă de 46 de ani, se afla la AC Milan din 2010, iar în această perioadă a reuşit să câştige un titlu şi o Supercupă a Italiei.

"AC Milan anunţă demiterea din funcţia de antrenor al primei echipe, cu efect imediat, a domnului Massimiliano Allegri şi a colaboratorilor săi", se arată într-un comunicat de presă al clubului. "AC Milan le mulţumeşte pentru munca depusă şi pentru performanţele obţinute".

Echipa va fi condusă provizoriu de secundul lui Massimiliano Allegri, Mauro Tassotti, iar presa italiană anunţă că prinicpalul candidat la preluarea postului de antrenor este Filippo Inzaghi, care pregăteşte echipa de tineret a clubului.

Înfrângerea cu Sassuolo a venit după ce AC Milan a condus cu 2-0. Defensiva rossonero a primit apoi patru goluri de la Domenico Berardi, un jucător deţinut în coproprietate de liderul Juventus Torino. Înfrângerea nu a fost însă singurul motiv al demiterii lui Allegri, AC Milan aflându-se la doar şase puncte de zona retrogradării şi la 30 de puncte în urma liderului din Serie A, la finalul turului.

O altă victimă a finalului de tur este tehnicianul Davide Nicola, care a fost demis din funcţia de antrenor principal al echipei Livorno, după înfrângerea suferită, pe teren propriu, scor 0-3, în faţa formaţiei FC Parma. Davide Nicola, în vârstă de 40, se afla în funcţie din vara lui 2012. După disputarea a 19 etape din campionatul Italiei, Livorno ocupă locul 19, penultimul, cu 13 puncte.

×
Subiecte în articol: AC Milan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close