Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AC Milan, primul transfer. Fundaşul Aly Cissokho, luat de la FC Porto pentru 15 milioane de euro

AC Milan, primul transfer. Fundaşul Aly Cissokho, luat de la FC Porto pentru 15 milioane de euro

AC Milan, primul transfer. Fundaşul Aly Cissokho, luat de la FC Porto pentru 15 milioane de euro
Sursa foto: Aly Cissokho
14 Iun 2009   •   13:51

Retragerea veteranului Paolo Maldini din apărarea lui AC Milan i-a determinat pe şefii grupării "rossonera" să îl cumpere pe fundaşul francezo-senegalez de 22 de ani de la FC Porto, Aly Cissokho. Fostul coleg al lui Săpunaru de la campioana Portugaliei a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea milaneză, care a plătit pentru el 15 milioane de euro, sumă care poate creşte de la an la an datorită unei clauze în contractul de transfer.
La doar un an de la transferul la FC Porto, de la Vitoria Setubal, Aly Cissokho a dat lovitura carierei şi a fost "cules" de clubul milanez pentru suma precizată, la care se va adăuga câte un milion de euro pentru fiecare titlu de campioană a Italiei cucerit de AC Milan cu el în lot. Cissokho ar mai fi putut să ajungă la Olympique Lyon, dar gruparea de pe Stade Gerland nu a oferit lusitanilor decât 10 milioane de euro, iar AC Milan s-a ales, astfel, cu jucătorul.
Aly Cissokho a jucat cu FC Porto în acest sezon în Liga Campionilor, ajungând cu echipa portugheză până în sferturile de finală ale competiţiei. Chiar şi acolo, în faţa lui Manchester United, fundaşul stânga a avut o evoluţie apreciată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Porto AC Milan Liga Campionilor
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close