Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Samuel Eto'o riscă ani grei de închisoare

Samuel Eto'o riscă ani grei de închisoare

Samuel Eto'o riscă ani grei de închisoare
de S.T.    |    24 Noi 2016   •   12:46

Procuratura spaniolă a cerut o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 6 luni împotriva cunoscutului fotbalist camerunez Samuel Eto'o, fost jucător la FC Barcelona, şi a reprezentantului acestuia, pentru patru delicte fiscale comise între 2006 şi 2009, precum şi plata unor indemnizaţii şi amenzi în valoare de peste 18 milioane euro, informează agenţia EFE.

În actul de acuzare adresat Curţii de instrucţie numărul 2 din Barcelona, procurorii solicită deschiderea unui proces împotriva lui Eto'o, a reprezentantului acestuia, Jose Maria Mesalles, precum şi a administratorului societăţii ungare Tradesport and Marketing KFT, Manuel de Jesus Lastre, care a facilitat comiterea fraudei, evaluată la peste 3,8 milioane euro.

Conform explicaţiilor Procuraturii, fostul căpitan al selecţionatei Camerunului a obţinut în perioada 2006-2009 venituri importante din cedarea drepturilor sale de imagine către marca sportivă Puma şi clubul FC Barcelona, care trebuiau impozitate de fiscul spaniol, dar pe care jucătorul nu le-a declarat.

Eto'o a cedat drepturile respective către două societăţi, cu sediile în Ungaria şi Spania, astfel încât veniturile obţinute de societatea ungară nu au fost impozitate de către fisc, iar pentru cele cedate societăţii spaniole s-a achitat un impozit inferior celui care trebuia plătit în mod normal, acuză procurorii iberici.

În vârstă de 35 ani, Samuel Eto'o a evoluat la FC Barcelona între 2004 şi 2009, iar în cursul carierei sale a mai jucat pentru echipe precum Real Madrid, Inter Milano, Chelsea Londra şi Sampdoria Genova. El se află în prezent sub contract cu echipa turcă Antalyaspor

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close