Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Adversar Urziceni: Glasgow Rangers - Celtic 2-1. Miller înscrie o "dublă" în poarta fostei sale echipe

Adversar Urziceni: Glasgow Rangers - Celtic 2-1. Miller înscrie o "dublă" în poarta fostei sale echipe

Adversar Urziceni: Glasgow Rangers - Celtic 2-1. Miller înscrie o "dublă" în poarta fostei sale echipe
04 Oct 2009   •   17:57

Avansul lui Celtic în fruntea clasamentului din prima ligă scoţiană a fost redus la doar un punct, după ce Glasgow Rangers s-a impus în primul derby al sezonului, pe Ibrox. Echipa condusă de Tony Mowbray a dominat pentru lungi perioade partida, dar nu a reuşit să îşi revină după un start prost de meci.

Celtic putea să deschidă scorul în minutul trei, când centrarea lui Mark Wilson l-a găsit pe Shaun Maloney nemarcat la colţul lung. Allan McGregor a reuşit însă să blocheze şutul extremei lui Celtic.

Primul gol a venit doar cinci minute mai târziu, însă la cealaltă poartă. Kris Boyd a profitat de o eroare a lui Glenn Loovens şi l-a lansat pe Kenny Miller, pe centru. Atacantul scoţian rareori alege opţiunea cea mai bună când are timp la dispoziţie, dar acum l-a executat cu calm pe Artur Boruc, de la 14 metri.

Rangers, adversara Unirii Urziceni în Liga Campionilor, şi-a dublat avantajul în minutul 16, când Loovens a fost din nou oaia neagră a oaspeţilor. Boyd nu a ajuns la centrarea lui Steven Whittaker, dar mingea a ajuns la Miller, care l-a întors pe olandez şi a înscris de la 12 metri în poarta fostei sale echipe.

Lidera clasamentului a redus din diferenţă din penalty. David Weir l-a faultat pe Zheng Zhi în careu, iar McGeady a transformat lovitura de pedeapsă cu un şut în dreapta portarului McGregor, care a atins balonul, dar insuficient pentru a-l respinge.

Miller a fost aproape de a devenit primul jucător de la Ally McCoist acum 25 de ani care să înscrie un hat-trick în "Old Firm", dar şutul său de la marginea careului a trecut puţin pe lângă poarta lui Boruc. Celtic a alergat apoi toată repriza secundă după egalare, însă Rangers a apărat rezultatul şi s-a impus cu 2-1.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close