Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Adversari România: Bert van Marwijk rămâne selecţionerul Olandei până în 2016

Adversari România: Bert van Marwijk rămâne selecţionerul Olandei până în 2016

Adversari România: Bert van Marwijk rămâne selecţionerul Olandei până în 2016
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    09 Dec 2011   •   14:19

Bert van Marwijk, selecţionerul Olandei, adversara naţionalei României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, şi-a prelungit contractul cu federaţia batavă până în 2016.

Actuala înţelegere între cele două părţi expiră după turneul final al Campionatului European din 2012, însă noul acord înseamnă că van Marwijk va conduce „Portocala Mecanică” la Cupa Mondială din 2014 şi la Europeanul din 2016.

Van Marwijk a preluat conducerea tehnică a naţionalei Olandei în 2008 şi i-a condus pe Sneijder&co. până în finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, pierdută în prelungiri în faţa Spaniei.

Am spus de multe ori că sunt foarte mulţumit de colaborarea mea cu federaţia olandeză. Dacă există un sentiment bun faţă de continuarea ei, cred că este în regulă să rămân mai mult timp”, a declarat tehnicianul de 59 de ani.

În noua înţelegere, există însă o clauză prin care antrenorul olandez are posibilitatea de a trata cu un club european important, în cazul unei oferte.

Federaţia vrea stabilitate, dar şi eu îmi doresc să îmi decid propriul viitor, dar numai în cazul în care o oportunitate importantă va apărea în momentul potrivit al vieţii mele”, a explicat van Marwijk, care, în cariera sa, le-a mai pregătit pe Feyenoord şi Borussia Dortmund.

×
Subiecte în articol: Olanda
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close