Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Adversari România: Franţa a remizat cu Chile, Albania a învins Muntenegru

Adversari România: Franţa a remizat cu Chile, Albania a învins Muntenegru

Adversari România: Franţa a remizat cu Chile, Albania a învins Muntenegru
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Aug 2011   •   10:24

În timp ce România se chinuia să învingă în San Marino, adversarele tricolorilor din grupa de calificare la Campionatul European din 2012 susţineau şi ele meciuri test, împotriva unor echipe cu nume şi cu rezultate care s-ar putea să-i dea emoţii selecţionerului Victor Piţurcă.

La Montpellier, Franţa a întâlnit Chile, una dintre surprizele plăcute la ultima ediţie a Cupei Mondiale. Deşi au controlat meciul aproape în întregime, „cocoşii” nu au obţinut decât un rezultat de egalitate, scor 1-1.

Echipa lui Laurent Blanc a deschis scorul în minutul 20, atunci când Benzema a pătruns pe partea stângă şi a centrat perfect pentru Loic Remy, atacantul lui Olympique Marseille finalizând cu capul, din plonjon. După ce Remy a lovit şi bara transversală, iar reuşita lui Gameiro din repriza a doua a fost greşit anulată pentru offside, oaspeţii au egalat cu un sfert de oră înainte de final, când Cordova a prins un şut imparabil care s-a oprit în vinclul porţii lui Lloris.

Selecţionerul echipei Franţei a început meciul în formula Lloris - Sagna, Kaboul, Abidal, Clichy - Martin, M'Vila, Nasri - Remy, Benzema, Malouda, în repriza a doua fiind folosiţi şi Reveillere, Matuidi, Cabaye, Gameiro şi Menez.

Tpt la egalitate a încheiat şi naţionala Bosniei, care a întâlnit pe teren propriu Grecia, scor 0-0, în timp ce Belarus a învins acasă Bulgaria cu 1-0, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Kislyak, în minutul 33.

Albania a reuşit unul dintre rezultatele surprinzătoare ale serii, câştigând cu 3-2 partida de acasă cu Muntenegru, echipă care se află la egalitate de puncte cu Anglia în preliminariile Euro 2012. Bogdani a deschis scorul pentru albanezi în minutul 33, dubla lui Savic aducându-i în avantaj pe oaspeţi. Elevii lui Dzemal Mustedanagic nu au dezarmat şi au revenit în decurs de cinci minute, perioadă în care Lika şi Salihi au marcat golurile unei victorii neaşteptate.

Ultima clasată din grupa României, Luxemburg a pierdut fără drept de apel amicalul disputat în Portugalia. Lusitanii s-au impus cu 5-0, prin golurile înscrise de Hugo Almeida, de două ori, Helder Postiga, Cristiano Ronaldo şi Fabio Coentrao.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close