Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Adversari România: Franţa a remizat pe teren propriu într-un amical cu Croaţia

Adversari România: Franţa a remizat pe teren propriu într-un amical cu Croaţia

Adversari România: Franţa a remizat pe teren propriu într-un amical cu Croaţia
30 Mar 2011   •   11:34

Naţionala Franţei, liderul grupei de la calificare la Euro 2012 din care face parte şi România, şi-a întrerupt seria de şase victorii consecutive, reuşind doar un 0-0 la Paris într-un meci amical disputat împotriva Croaţiei. Partida de de Stade de France a prilejuit prima întâlnire dintre publicul francez şi Frank Ribery după evenimenetele de la Cupa Mondială din Africa de Sud, care au dus la suspendarea din echipa naţională a jucătorului lui Bayern Munchen pentru trei meciuri.

Ribery, la fel ca şi Patrice Evra, care a rămas însă pe bancă până la final, au avut parte de o primire destul de ostilă din partea publicului. În momentul în care a intrat pe teren în minutul 59, înlocuindu-l pe Malouda, fostul elev al lui Hagi de la Galatasaray a fost huiduit de majoritatea spectatorilor din tribune. Au existat însă şi câţiva fani care i-au scandat numele fotbalistului după prima atingere a balonului de către acesta.

Mă aşteptam să fiu huiduit, dar mă bucur şi pentru că o parte a publicului m-a încurajat. Asta mi-a oferit încredere”, a spus Ribery după meci, comentând adevăratul eveniment al serii, în condiţiile în care meciul a fost departe de a fi spectaculos. Benzema şi Perisic au ratat cele mai importante ocazii din prima repriză, acelaşi Benzema şi hulitul Ribery având marile şanse ale părţii secunde.

O altă echipă din grupa României, naţionala Belarusului, a pierdut surprinzător pe teren propriu amicalul disputat împotriva Canadei. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Hainault, în minutul 58.

Surpriza serii în meciurile amicale a fost produsă de Australia, care s-a impus cu 2-1 în faţa Germaniei într-o partidă desfăşurată la Monchengladbach. Elevii lui Joachim Low, care câştigaseră cu 4-0 la Cupa Mondială de anul trecut în faţa aceluiaşi adversar, au deschis scorul prin Mario Gomez în minutul 25, însă „cangurii” au revenit spectaculos după pauză şi au întors rezultatul în numai trei minute, prin Carney şi Wilkshire, ultimul transformând un penalty obţinut de Harry Kewell.

Anglia a remizat pe Wembley în faţa Ghanei, într-un meci în care Andy Carroll a marcat primul său gol în ehipa naţională. Bucuria atacantului lui Liverpool a fost însă umbrită de faptul că Asamoah Gyan a egalat în ultimul minut de joc pentru echipa africană. În ciuda rezultatului, Fabio Capello s-a declarat mulţumit la finalul întâlnirii. „Sunt foarte fericit pentru că a fost o dispută fantastică, nu un amical. Jucătorii au evoluat foarte bine, atât cei care au jucat mai puţin în ultima vreme, cât şi cei abia sosiţi”, a spus antrenorul englezilor.

Italia îşi continuă creşterea arătată în ultima perioadă şi s-a impus cu 2-0 într-un meci amical disputat împotriva Ucrainei, una dintre gazdele Europeanului din 2012. Squadra azzurra a deschis scorul în prima repriză pein Rossi, pentru ca în partea a doua, în ciuda eliminării lui Astori, debutantul Matri să majoreze diferenţa de pe tabelă după o fază creată de Giovinco.

Alte rezultate

Slovacia - Danemarca 1-2
Irlanda - Uruguay 2-3
Portugalia - Finlanda 2-0
Costa Rica - Argentina 0-0
Qatar - Rusia 1-1
Cipru - Bulgaria 0-1
Grecia - Polonia 0-0

×
Subiecte în articol: Franta Belarus meciuri amicale
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close