Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Africa de Sud, gazdă bună. FIFA este mulţumită de organizarea de la Cupa Confederaţiilor

Africa de Sud, gazdă bună. FIFA este mulţumită de organizarea de la Cupa Confederaţiilor

Africa de Sud, gazdă bună. FIFA este mulţumită de organizarea de la Cupa Confederaţiilor
Sursa foto: africa de sud
23 Iun 2009   •   23:02

Cupa Confederaţiilor pare din ce în ce mai mult un succes şi, cu toate că echipa campioană a lumii, Italia, a fost eliminată din grupe de SUA, fotbalul este pe primul plan, datorită organizării bune. Gazdele, Africa de Sud, au fost lăudate de FIFA şi pot fi sigure că, dacă vor corecta unele probleme minore, nu li se va retrage dreptul de a organiza Cupa Mondială din 2010.
"Pentru moment suntem foarte mulţumiţi. Rãmânem însă cu picioarele pe pământ şi ştim că mai există probleme ce trebuie rezolvate, dar lumea ştie acum că Africa de Sud este capabilă că organizeze o competiţie de un asemenea nivel. Cupa Confederaţiilor nu este totuşi ca o Cupă Mondială, este doar un test pentru a vedea cum funcţionează organizarea", a fost anunţul lui Jerome Valcke, secretar general al FIFA, într-o conferinţă de presă ţinută la Johannesburg, potrivit Mediafax.
Printre puţinele probleme de la competiţia din Africa de Sud au fost transportul şi insuficienţa locurilor de cazare pentru suporteri, motiv pentru care stadioanele au fost relativ goale la primele meciuri ale turneului.
"Problema securităţii, care a fost scoasă în evidenţă de presă înaintea turneului, a fost destul de bine reglată. Poliţia şi guvernul ne-au ajutat foarte mult în acest domeniu şi vrem să le mulţumim", a încheiat Valcke pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close