Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Algeria învinge Egipt cu 1-0 şi se califică la Mondialul din Africa de Sud

Algeria învinge Egipt cu 1-0 şi se califică la Mondialul din Africa de Sud

Algeria învinge Egipt cu 1-0 şi se califică la Mondialul din Africa de Sud
Sursa foto: yahia
18 Noi 2009   •   21:26

Echipa naţională a Algeriei a obţinut o calificarea pe cât de prestigioasă pe atât de surprinzătoare la Cupa Mondială din 2010. Outsiderii din Algeria s-au impus printr-un gol marcat în prima repriză în barajul jucat în Sudan, pe teren neutru.
Egipt şi Algeria au jucat, miercuri, partida de baraj pentru accederea la Mondialul African pe un teren neutru, în Sudan, după ce au încheiat preliminariile cu o linie de clasament similară, după criteriile FIFA. Meciul de la Omdurman a fost învăluit de tensiunile iscate la meciul de la Cairo, de sâmbătă, înaintea căruia jucători algerieni au fost răniţi cu pietre de suporterii locali.
Partida de la Omdurman a fost una care a atras interesul gazdelor, iar ritmul partidei i-a ţinut în priză pe sudanezii din tribune. Cu toate acestea, cele două echipe nu au înscris decât un gol, acela prin care Yahia a dus Algeria în avantaj în minutul 40 cu un şut violent care a "muşcat" şi bara. Din acest moment, "faraonii" au declanşat o cursă de urmărire care nu a avut, în cele din urmă nici o finalitate.
Fluierul de final a consemnat calificarea la Cupa Mondială a echipei care reprezintă ţara care l-a dat lumii pe Zinedine Zidane, şi eliminarea surprinzătoare a favoriţilor din Egipt.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close