Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anderlecht - FC Timişoara 3-1. Banatul, ca şi eliminat din Europa League

Anderlecht - FC Timişoara 3-1. Banatul, ca şi eliminat din Europa League

Anderlecht - FC Timişoara 3-1. Banatul, ca şi eliminat din Europa League
Sursa foto: winston parks
05 Noi 2009   •   21:53

FC Timişoara a înregistrat, joi, a doua înfrângere în Grupa A a Europa League, şi a fost virtual eliminată din Europa League după disputarea a doua patru etape. Echipa lui Sabău a pierdut cu 3-1 la Bruxelles, cu Anderlecht, deşi a egalat imediat după pauză şi părea că poate obţine cel puţin un rezultat de egalitate. În celălat meci al grupei, Ajax s-a impus la Zagreb, în faţa lui Dinamo, cu 2-0.
Pusă în faţa situaţiei de a lua minim un punct de la Bruxelles pentru a nu ieşit matematic din cursa pentru locul al doilea în Grupa A din Europa League, timişorenii au arătat o faţă nouă în meciul cu Anderlecht. Obsedaţi, până acum, cu apărarea în meciurile europene, timişorenii au încercat să ia cu asalt reduta belgiană şi au pus, în multe momente, în dificultate echipa trimisă în teren de Ariel Jacobs.
Prima repriză a partidei de la Bruxelles s-a jucat pe contre, iar Parks pentru Timişoara şi Lukaku, Boussoufa şi Suarez pentru Anderlecht au fost foarte periculoşi pentru porţile adverse. Boussoufa a pus primul în pericol poarta lui Pantilimon, iar Timişoara a fost aproape de a deshide scorul în minutul 11, când Proto a respins lovitura lui Parks. S-a jucat, în continuare, pe contre, dar echilibrul a dispărut în minutul 28, când fundaşii noştri au gafat în lanţ, Nibombe pierzând o minge şi Maxim înghiontindu-şi în careu adversatul. Lovitură de pedeapsă, iar Suarez a transformat cu siguranţă. La scorul de 1-0, Anderlecht era matematic calificată în primăvara europeană. Până la pauză, românii nu au reuşit să mai fie foarte periculoşi, în ciuda faptului că ritmul partidei nu a fost pierdut.
Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru Timişoara, care a luat cu asalt poarta lui Proto şi a avut ocazie după ocazie până în minutul 50, când Parks a reuşit golul izbăvirii, primul al echipei lui Sabău în grupele Europa League, abia în etapa a patra! O centrare din corner de pe stânga l-a găsit pe costarican nemarcat în centrul careului, iar atacantul a reluat cu capul, trimiţând mingea imparabil în poarta belgienilor. Scorul devenea unul mai acceptabil, dar în nici un caz bun pentru Timişoara.
Bucuria suporterilor timişoreni a fost una extremă, cei aproximativ 200 de ultraşi veniţi la Bruxelles găsind prilejul drept potrivit pentru a aprinde toate torţele din dotare, o parte dintre ele ajungând chiar în teren, sub ochii lui Michel Platini, prezent şi el la meci. Spre lauda lor, însă, belgienii nu s-au lăsat descurajaţi şi au continuat să preseze poarta lui Pantilimon. Eforturile le-au fost răsplătite în minutul 69, când Marc Boussouffa a venit în careu surprinzător pentru fundaşii Timişoarei şi a trimis de lângă Stelian Stancu o lovitură de cap imposibil de scos. Greşeala de marcaj a românilor îi obliga să iasă, din nou, la joc.
Cu Winston Parks în formă mare, românii nu s-au dat bătuţi şi au continuat şi ei să preseze pentru golul necesar. Costaricanul Timişoarei a părut că are mingea lipită de picior şi a făcut mai multe faze periculoase, ghinionul făcându-i pe belgieni să scape cu faţa curată. Tactica lui Anderlecht pe acest final de meci a fost contraatacul, rezultatul fiind un joc foarte antrenant şi spectaculos.
Precum a păţit în partida cu Steaua, când Timişoara a încercat pe final să înscrie şi s-a aruncat în atac cu orice risc, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a mai "ars" încă odată. Timişorenii ratau corner după corner, când adversarii au scăpat pe contratac şi mingea a ajuns la Legear, care l-a lobat cu exteriorul pe nefericitul Pantilimon în minutul 90, pecetluind soarta românilor.
Rezultatul final, de 3-1, o califică pe Anderlecht în faza următoare a competiţiei în dauna Timişoarei. Singura echipă care mai poate fi ajunsă, teoretic, de Timişoara, este Ajax, echipă care are un avans de şase puncte cu dpuă etape înainte de final. O misiune practic imposibilă, iar echipa română a ieşit, practic, din competiţie.
Echipele de start:
Anderlecht Bruxelles: 24. Proto - 30. Gillet, 23. Juhasz, 2. Mazuch, 3. Deschacht - 10. Kanu, 99. Sare, 5. Biglia, 11. Boussoufa - 9. Suarez, 26. Lukaku. Antrenor: Ariel Jacobs.
FC Timişoara: 29. Pantilimon - 2. Bonfim, 13. Scutaru, 6. Nibombe, 20. Maxim - 55. Bourceanu, 5. Alexa, 10. Art. Karamyan - 27. Magera - 18. G. Bucur, 9. Parks. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Clasament grupa A
1. Ajax - 8p
2. Anderlecht - 8p
3. Timişoara - 2p
4. Dinamo Zagreb - 0p (penalizată cu trei puncte după incidentele cauzate de suporteri la meciul de la Timişoara)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara anderlecht liga europa
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close