Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anglia a învins campioana mondială Spania, într-un amical disputat la Londra

Anglia a învins campioana mondială Spania, într-un amical disputat la Londra

Anglia a învins campioana mondială Spania, într-un amical disputat la Londra
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    13 Noi 2011   •   13:08

Campioana mondială şi europeană Spania a fost învinsă într-un meci amical disputat la Londra, pe stadionul Wembley, de naţionala Angliei.

Echipa lui Fabio Capello s-a impus cu 1-0, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Frank Lampard în minutul 49, când mijlocaşul lui Chelsea a trimis în poartă mingea venită din bară la lovitura de cap a lui Bent.

Ibericii au avut două şanse bune de a egala, dar David Villa a avut ghinion şi şutul său de la marginea careului a lovit bara, în timp ce Fabregas a fost blocat de Hart cu două minute înainte de final.

Este a patra înfrângere suferită de Spania după câştigarea titlului mondial, echipa lui Del Bosque fiind învinsă de Argentina (0-4), Portugalia (1-4) şi Italia (1-2).

Pentru Anglia, a fost primul succes în faţa unei campioane mondiale din 1980, când, pe vechiul Wembley, reuşea să se impună în faţa Argentinei, scrie BBC.

La finalul întâlnirii, Fabio Capello s-a declarat încântat de evoluţia jucătorilor tineri - Phil Jones, Kyle Walker, Jack Rodwell sau Danny Welbeck - şi a adăugat că aceştia se află în planurile sale pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor.

Sunt nişte jucători foarte buni, în ciuda faptului că sunt tineri, şi vor fi foarte importanţi la Euro. I-am văzut jucând fără teamă, cu personalitate, iar din punct de vedere fizic şi tehnic sunt suficient de buni pentru a evolua alături de veterani”, a spus antrenorul italian.

Într-o altă partidă amicală desfăşurată sâmbătă, Ţara Galilor a învins cu 4-1 pe teren propriu echipa Norvegiei. Pentru învingători au marcat Bale, Bellamy şi Vokes, de două ori, în timp ce reuşita de onoare a nordicilor i-a aparţinut lui Huseklepp.

×
Subiecte în articol: meci amical Anglia Spania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close