Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anglia nu pune probleme în Ucraina şi pierde, iar Croaţia este practic eliminată de la CM. Întâmplare? (VIDEO)

Anglia nu pune probleme în Ucraina şi pierde, iar Croaţia este practic eliminată de la CM. Întâmplare? (VIDEO)

Anglia nu pune probleme în Ucraina şi pierde, iar Croaţia este practic eliminată de la CM. Întâmplare? (VIDEO)
Sursa foto: wayne rooney
11 Oct 2009   •   16:09

Răzbunarea Angliei pe Croaţia este desăvârşită. După ce slavii i-au învins de două ori pe englezi şi i-au lăsat acasă la Campionatul European din 2008, insularii s-au revanşat cu vârf şi îndesat în Grupa 6 de calificare la Cupa Mondială de anul viitor. I-au învins şi acasă şi în deplasare, cu 5-1 şi, respectiv, 4-1, iar acum au pierdut uşor punctele în faţa Ucrainei, echipă care a luat astfel faţa Croaţiei şi este ca şi calificată la baraj, întrucât întâlneşte în ultima etapă Andorra.
Echipa naţională a Angliei este de mult timp calificată la Cupa Mondială din Africa de Sud, după ce în 2008 a ratat prezenţa de la "Europenele" din Austria şi Elveţia în principal din cauza Croaţiei. Cu italianul Fabio Capello pe bancă, Anglia a făcut un salt calitativ uriaş şi, înaintea meciului cu Ucraina câştigase opt meciuri din opt! Tocmai din acest motiv, jucătorii englezi au păşit pe terenul din Dnepropetrovsk nu foarte concentraţi. Şi acest lucru s-a văzut în minutul 14 când Ferdinand a greşit o interveţie iar portarul Green l-a trântit la pământ pe Milevski în careu. Roşu şi penalty, dar Shevchenko a ratat. Nu a contat foarte mult, însă, deoarece Nazarenko a reuşit să marcheze doar zece minute mai târziu, aducând victoria gazdelor. Capello a dat vina pe arbitraj, dar jucătorii săi rânjeau pe ascuns. Croaţia are nevoie de o minune pentru a se califica, şi asta deşi este la doar un punct de Ucraina şi joacă în ultimul meci cu Kazakhstan.

Clasamentul grupei:
1. Anglia - 24 puncte
2. Ucraina - 18
3. Croaţia - 17
4. Belarus - 13
5. Kazakhstan - 6
6. Andorra - 0
Grupa 8 - Italia obţine calificarea matematică
Reprezentativa Italiei a obţinut biletele pentru Africa de Sud în urma remizei înregistrate la Dublin cu selecţionata similară a Irlandei, scor 2-2. Irlandezii au deschis repede scorul, în minutul 8, când Whelan l-a bătut pe Buffon cu un şut de excepţie, dar Camoranesi a marcat repede, în minutul 26. Irlandezii păreau să fi dat lovitura când Ledger a mai perforat o dată poarta italienilor, dar Gilardino a salvat situaţia în minutul 90. Italia este calificată matematic la Cupa Mondială, iar irlandezii sunt şi ei siguri de locul la baraj.
Tot sâmbătâ: Cipru - Bulgaria 4-1 şi Muntenegru - Georgia 2-1

Clasamentul grupei:
1. Italia - 21 puncte
2. Irlanda - 17
3. Bulgaria - 11
4. Cipru - 9
5. Muntenegru - 8
6. Georgia - 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Wayne Rooney nationala Angliei CM2010
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close