Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Antrenor deştept. Pe cai mari la Liverpool, Benitez şi-a renegociat contractul şi stă la club până în 2014

Antrenor deştept. Pe cai mari la Liverpool, Benitez şi-a renegociat contractul şi stă la club până în 2014

Antrenor deştept. Pe cai mari la Liverpool, Benitez şi-a renegociat contractul şi stă la club până în 2014
Sursa foto: rafa benitez
19 Mar 2009   •   09:11

Spaniolul Rafa Benitez ştie să negocieze. Deşi nu a avut un sezon extraordinar în Premier League, oricum sub aşteptările suporterilor cormorani, privaţi de bucuria câştigării titlului în ultimii 18 ani, tehninianul de 48 de ani şi-a renegociat contractul după victoriile răsunătoare cu Real Madrid (4-0) şi Manchester United (4-1) în condiţii favorabile şi rămâne la echipă cel puţin până în 2014.
"Inima mea este alături de Liverpool şi sunt încântat că am semnat acest nou contract. Iubesc clubul, fanii şi oraşul şi, la un club cu aşa suporteri nu poţi să spui nu niciodată. Niciodată nu am ascuns faptul că vreau să stau cât mai mult aici", a declarat antrenorul pentru Eurosport.
Declaraţia de dragoste a tehnicianului venit de la FC Valencia în 2004 nu poate decât să îi încânte pe suporterii de pe Anfield Road. "Cormoranii erau, deja, extaziaţi după eliminarea lui Real Madrid din optimile Ligii cu scorul general de 5-0 şi 4-0 pe Anfield într-o umilinţă istorică pentru spanioli şi victoria cu rivala Manchester United care a readus echipa în lupta pentru titlu în Premier League. Gerrard şi colegii săi au revenit de la 0-1 şi s-au impus, chiar pe Old Trafford, cu scorul de 4-1.
"Vestea că Rafa şi-a prelungit contractul cu clubul este una extraordinară. De când a devenit el manager clubul a făcut mari progrese", a declarat coproprietarul clubului, americanul Tom Hicks, pentru aceeaşi sursă.
Singurul lucru pe care suporterii lui Liverpool i-l pot imputa lui Rafa Benitez este că, în cei aproape cinci ani pe care i-a petrecut pe Anflield, nu a reuşit să câştige nici un titlu intern. Cu toate acestea, spaniolul a reuşit ceva la fel de important. Să o readucă pe Liverpool în prim-plan în Europa după o lungă perioadă în care echipa nu era considerată una de top. Acum, oricine se teme de "cormorani" şi acest lucru este, în mare măsură, şi meritul tehnicianului. Liverpool a câştigat o finală de Liga Campionilor (în 2005 cu AC Milan) şi a mai jucat una (pierdută cu aceeaşi Milan, în 2007).
Cu toate acestea, Rafa Benitez are foarte mulţi contestatari în Anglia, în special din cauza politici de transferuri foarte controversate. Spaniolul a dat "chix" cu mulţi jucători, aduşi cu surle şi trâmbiţe pe Anflield dar care au eşuat lamentabil sau, şi mai rău, nici nu li s-a oferit o şansă reală de a se afirma din partea lui Benitez. Exemple în acest sens ar putea fi Roy Keane, Peter Crouch, Andrei Voronin şi mulţi alţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close