Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Antrenorul Argentinei '86, Bilardo: "Ca să devină legendă, Messi trebuie să câştige Cupa Mondială"

Antrenorul Argentinei '86, Bilardo: "Ca să devină legendă, Messi trebuie să câştige Cupa Mondială"

Antrenorul Argentinei '86, Bilardo: "Ca să devină legendă, Messi trebuie să câştige Cupa Mondială"
Sursa foto: lionel messi
04 Iun 2009   •   17:09

Carlos Bilardo, antrenorul care a ghidat echipa naţională a Argentinei spre succesul răsunător din Mondialul din Mexic 1986, consideră că Lionel Messi este un jucător extraordinar, dar mai are până să se poată numi cel mai bun jucător al lumii. Nu poţi fi cel mai bun din lume dacă nu câştigi un Mondial, crede Bilardo, care a văzut sub ochii săi cum a crescut mitul actualului selecţioner argentinian, Diego Maradona.
"Messi demonstrează în continuu că este cel mai bun, dar ca să rămână în istorie trebuie să câştige un Mondial. În general cel care joacă în atac în echipa Argentinei, şi lucrurile merg bine, este simbolul echipei", a declarat Bilardo pentru cotidianul spaniol Marca.
Actualul secretar general al Federaţiei Argentiniene de Fotbal, responsabil cu echipele naţionale din ţara tangoului, nu a vrut să îl compare pe Messi cu idolul său, Diego Maradona, deoarece crede că actualul antrenor al "albiceleştilor" are acel avantaj de a fi câştigat Cupa Mondială în 1986 şi de a fi jucat finala în 1990. Mai mult, Bilardo crede că jucătorii din epoci diferite nu se pot compara, deoarece fotbalul este în continuă schimbare.
Lionel Messi este în coninuare foarte tânăr, aproape 22 de ani, şi a câştigat în acest sezon cu echipa sa de club, FC Barcelona, Liga Campionilor, campionatul Spaniei şi Cupa Regelui Spaniei. Messi este, deja, favorit la câştigarea Balonului de Aur în acest an, după ce i-a luat faţa lui Cristiano Ronaldo, deţinătorul trofeului, în finala Ligii Campionilor de la Roma, câştigată de Barcelona în faţa lui Manchester United cu 2-0.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close