Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anunțul făcut de Michel Platini. Ce se întâmplă cu președintele UEFA

Anunțul făcut de Michel Platini. Ce se întâmplă cu președintele UEFA

Anunțul făcut de Michel Platini. Ce se întâmplă cu președintele UEFA
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Mai 2016   •   18:49

Michel Platini a anunţat, luni, că va demisiona din funcţia de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA), după ce francezul nu a reuşit anularea unei suspendări de şase ani dictate împotriva sa, notează BBC.

O comisie a Curţii de Arbitraj Sportiv (CAS) i-a redus lui Platini, luni, suspendarea din fotbal de la şase ani la patru ani. CAS a recunoscut validitatea contractului verbal dintre FIFA şi Michel Platini, în virtutea căruia francezul a primit 1,8 milioane de euro, dar nu este convins de legitimitatea acestei plăţi efectuate în 2011 pentru consilierea preşedintelui FIFA din acel moment, Joseph Blatter, între 1998 şi 2002.

CAS a precizat că Platini "nu a avut un comportament etic şi loial" şi că merită o sancţiune severă întrucât "nu şi-a exprimat niciun regret în acest caz, iar faptele sale au avut un impact considerabil asupra reputaţiei FIFA", notează BBC.

În urma anunţului de luni, FIFA a precizat că se va întruni pe 18 mai pentru a discuta paşii următori, dar nu va numi deocamdată niciun preşedinte interimar al UEFA.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Michel Platini presedinte UEFA demisie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close