Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Apune o legendă. Maldini, la ultimul său Derby della Madonnina

Apune o legendă. Maldini, la ultimul său Derby della Madonnina

Apune o legendă. Maldini, la ultimul său Derby della Madonnina
Sursa foto: Paolo Maldini
13 Feb 2009   •   18:30

Paolo Maldini, aflat de 24 de ani la clubul italian AC Milan, va juca duminică ultimul său meci împotriva lui Internazionale Milano, cunoscut sub numele de "Derby della Madonnina". Fundaşul de 40 de ani, o legendă pentru fanii "rossoneri", a făcut vineri anunţul, acest lucru însemnând implicit şi că se va retrage din fotbal la sfârşitul acestui sezon. Maldini a jucat în mai mult de 50 de derby-ul AC Milan - Inter de-a lungul carierei.
Fostul internaţional italian, supranumit "Il Capitano" de către suporterii echipei sale, speră că la sfârşitul acestui sezon se va bucura de o nouă mare performanţă în Serie A, el câştigând deja toate trofeele pe care şi le-ar putea dori un jucător.
"Duminică voi juca în ultimul meu derby", a declarat italiantul, potrivit goal.com.
"În retur, fiecare meci pe care-l voi juca va fi ultimul împotriva acelei echipe. Asta mă face să mă simt foarte mândru. Visul meu este să câştig ultimul derby în care joc şi doar asta contează pentru mine. O victorie o sa ne ajute să sperăm din nou la cucerirea Scudetto-ului la sfârşitul sezonului", a declarat, foarte emoţionat, Maldini.
Fundaşul milanez deţine recordul de cele mai multe apariţii în "Derby della Madonnina" şi speră că îşi va conduce echipa pentru o ultimă oară spre o victorie împotriva rivalilor de moarte.
Partida dintre AC Milan şi Internazionale Milano este cunoscut drept "Derby della Madonnina" după o statuie a Fecioarei Maria, aflată pe vârful Domului din Milano, considerată simbol al oraşului. Statuia este numită de italieni "la Madonnina". Derby-ul de duminică se va juca sub semnul unei egalităţi cvasi-perfecte. Milan a câştigat partida de 69 de ori, spre deosebire de cele 68 de victorii ale "nerazzuri"-lor, cele două echipe marcând şi un număr identic de goluri: câte 270 de goluri marcate în total de amândouă echipele.
Foto: www.uefa.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AC Milan Inter Milano
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close