Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Afacerea anului în Premier League: Arabia Saudită a cumpărat clubul de fotbal englez Newcastle United

Afacerea anului în Premier League: Arabia Saudită a cumpărat clubul de fotbal englez Newcastle United

Preluarea clubului Newcastle United de către Arabia Saudită a fost confirmată joi. Newcastle United a fost cumpărat cu 305 milioane de lire sterline şi promisiunea de a readuce clubul în Liga Campionilor.

Afacerea anului în Premier League: Arabia Saudită a cumpărat clubul de fotbal englez Newcastle United
de Alexandra Ionescu    |    08 Oct 2021   •   10:50

Premier League a aprobat joi cumpărarea clubului Newcastle United de către fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF), condus de prinţul moştenitor Mohammed Bin Salman, alături de PCP Capital Partners, prin Amanda Staveley, și RB Sports & Media, prin Jamie Reuben.

Consorțiul care a preluat clubul a plătit către Mike Ashley suma de 300 de milioane lire, devenind astfel singurii acționari pentru Newcastle United.

"Clubul este vândut consorţiului cu efect imediat", a precizat textul, subliniind că Premier League "a primit garanţii obligatorii din punct de vedere juridic că Regatul Arabiei Saudite nu va controla clubul Newcastle United".

Newcastle devine al treilea club din cele mai importante ligi de fotbal europene care este preluat de investitori din Zona Golfului. În 2008, șeicul Mansour, un influent politician al Arabiei Saudite, a cumpărat Manchester City, iar în 2011, PSG  a fost preluat de emirul Qatarului.

Fanii lui Newcastle au salutat afacerea, care a fost derulată în secret în ultimele săptămâni, considerând-o ca fiind transformatoare pentru club, iar un sondaj realizat în rândul suporterilor clubului din nordul Angliei arată că 93,8% sunt de acord cu vânzarea.

Newcastle este un club fotbat în 1892, deţinut din 2007 de miliardarul britanic Mike Ashley.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Tragedie la Fabrica de cașcaval de la Ibăneşti, Botoşani
x close